Home > Branded content > C&O Travel: Cruises steeds populairder en gevarieerder

C&O Travel: Cruises steeds populairder en gevarieerder

Het was voorjaar 2020 dat de eerste berichten kwamen van coronabesmettingen op cruiseschepen. Het zorgde ervoor dat deze sector in een mum van tijd bijna helemaal tot stilstand kwam.

Peter van der Velden van C&O Travel cruise specialist uit Kerkrade, kende met zijn team heftige tijden. „De grote vraag in onze branche was of de grote rederijen in staat en bereid zouden zijn om de reeds betaalde boekingen terug te betalen of in de vorm van een voucher te compenseren. Gelukkig is gebleken dat wij als cruisespecialist een hechte band hebben opgebouwd met de beste rederijen, die in feite onze leveranciers zijn. Daardoor hebben we nagenoeg al onze klanten tevreden kunnen stellen, ook al was het natuurlijk heel vervelend dat hun cruise niet op de gewenste datum kon doorgaan. Maar dat begreep iedereen toen wereldwijd de pandemie uitbrak.”

De cruisemaatschappijen kregen te maken met extra tegenslagen, want in veel landen werden allerlei strenge maatregelen opgelegd of konden de schepen vaak überhaupt niet aanmeren. „Het is voor die rederijen ook verschrikkelijk geweest. Neem nou de Carnival Group, een van de grootste ter wereld. Die zijn er gelukkig in geslaagd om miljarden euro’s op te halen om het bedrijf te laten voortbestaan.”

Omboeken

Twee jaar lang kreeg C&O Travel vervolgens te maken met zowat dezelfde situatie als bij evenementen. Telkens weer kijken wanneer de toestand zou normaliseren, steeds weer nieuwe data plannen om de reizen alsnog te laten doorgaan. „Wij hebben klanten die we na de eerste boeking in 2019 nog vier keer hebben moeten omboeken. We hebben zeker tien gesprekken met die mensen gevoerd om hen zo goed mogelijk te begeleiden. Maar uiteindelijk hebben die mensen toch hun lang gedroomde reis kunnen maken, ze waren daar heel blij mee.”

Drukker dan ooit

In hetzelfde hoge tempo waarmee de cruisebranche als het ware dicht ging, is die ook weer tot bloei gekomen. „Vanaf maart van dit jaar is het op ons kantoor een gekkenboel geworden en boeken we meer dan ooit”, vertelt Peter van der Velden enthousiast. „Wij hebben intussen vijf nieuwe collega’s aangenomen die ons team van specialisten zijn komen versterken. Onze specialisten zijn zeer ervaren en gaan regelmatig op scheepsbezoek of gaan zelf mee op cruise. Wij adviseren onze klanten enkel die schepen die we zelf gezien hebben. Anders weet je niet waar je over praat en kun je dus ook geen goed advies geven. Daarmee onderscheiden we ons van algemene reisbureaus. Bovendien hebben wij met alle rederijen een officieel partnership, exclusief voor Limburg.”

Veiligheid

Juist door de pandemie zijn de maatregelen op het gebied van hygiëne en veiligheid verder aangescherpt. Aan boord gelden strikte regels zoals “handwash dispensors” bij elke publieke ruimte etc. „Je ziet wel dat de meeste mensen het wel gehad hebben met corona, na twee jaar thuiszitten. Ze willen eropuit, je kunt ze niet meer tegenhouden. Wel merken we dat keuze voor de betere vijf en zes sterren rederijen en advies van cruisespecialisten steeds meer aanspreken. Ook met onze ANVR- en SGR en Calamiteitenfonds kwaliteit labels kiest de Limburgse cruisereiziger meer dan ooit voor ons.”

No fly

De belangstelling voor cruises wordt steeds groter, zo merken ze bij C&O Cruise Travel. „Op nummer 1 staan zonder meer de no fly cruises, met name dan vanaf Amsterdam, Rotterdam, Hamburg en Kiel. Men kiest voor bestemmingen als Noorse fjorden, Noordkaap, IJsland of Scandinavische stedencruises met Oslo, Kopenhagen, Helsinki en Stockholm. Veel mensen nemen ook trein of auto naar Marseille of Southampton en gaan op Middellandse zee-cruise. De winterzon in Caribbean en Canarische eilanden wordt geboekt als op maat gesneden cruisepak-ket inclusief vlucht en bijhorende landvakantie.”

Submarine

C&O Travel selecteert de beste rederijen en volgt ook de trends nadrukkelijk op, want de cruisebranche staat bepaald niet stil. „Nee, met name in de categorie van vijf en zes sterren zie je interessante ontwikkelingen. Het gaat niet alleen om groot en nog groter. Er is ook een interessante doelgroep die meer geïnteresseerd is in kleinere maar meer exclusieve schepen van driehonderd tot zeshonderd passagiers. Schepen die kleinere, intieme havens in de Middellandse Zee kunnen aandoen en waarop Michelin sterrenchefs de menukaart bepalen. Onlangs ging ik zelf mee op cruise naar Groenland met de Seabourn Venture, die twee onderzeeboten aan boord heeft, waarmee je in een tienpersoons glazen submarine honderd meter verticaal omlaag kan. Een waanzinnige beleving op de bodem van de zee in Groenland. Of het allernieuwste luxury cruiseschip van rederij Explora Journeys met het concept Homes at Sea, met gigagrote ocean terrace suites tot wel 280 m² voor de Owners Residence inclusief balkon terrace van elf vierkante meter. Dat noemen ze met recht een once in a lifetime-experience op zee.”

C&O Travel cruisespecialist- lifestyle-cruises.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.