Home > Branded content > Je raakt niet uitgekeken in Discovery Museum

Je raakt niet uitgekeken in Discovery Museum

De gedaantewisseling van de drie afzonderlijke concepten Columbus, Cube en Continium in Discovery Museum in Kerkrade zorgt voor een onderhoudende en steeds verrassende tocht door de wereld van wetenschap en technologie.

In dit museum staat alles in het teken van de thema’s aarde, wetenschap, techniek en design. Reizend door verleden, heden en toekomst leer je over de vraagstukken van deze tijd, ga je verbanden zien, word je verrast en zul je met meer kennis en vol inspiratie het museum weer verlaten. Discovery Museum herbergt een grote diversiteit aan activiteiten: naast interactieve (wetenschaps)exposities, adembenemende en bijzondere films (bijvoorbeeld met een unieke kijk op de aarde), tentoonstellingen over innovatieve producten en design en hands-on workshops, zijn er ook creatieve labruimtes waar je zelf – of met begeleiding – aan de slag kunt gaan.

Er worden op talloze plekken in het museum verbanden gelegd tussen heden en toekomst. Kinderen verbazen zich bijvoorbeeld over de eerste televisietoestellen, terwijl die voor oudere bezoekers een levendige herinnering vormen. Natuurlijk komt de geschiedenis van de mijnstreek aan de orde, vooral op een heel praktische manier, met talloze gebruiksvoorwerpen en indrukwekkende machines uit die tijd. Ook de gedateerde schrijfmachine baart opzien bij de jonge mensen die gewend zijn te communiceren via het klein schermpje van hun smartphone.

Een ontdekkingstocht door Discovery Museum laat ook de oudere bezoeker beseffen hoe snel de veranderingen op vele terreinen zijn doorgevoerd. De uitgebreide collecties, tot en met aardewerk en glaskunst uit Maastricht, bezorgen menigeen een ‘aha-erlebnis’.

Deze zomer draait in Discovery Museum ook de interactieve expositie Stad in de Steigers, in samenwerking met IBA Parkstad. In deze 800 m2 grote expo steek je de handen uit de mouwen tijdens het bedenken, ontwerpen en bouwen van een stad. Spelenderwijs leer je alles wat er bij gebiedsontwikkeling komt kijken. Zo ontdek je op een actieve ma-nier de onderliggende structuren van Parkstad en maak je kennis met de projecten van IBA Parkstad.

De nieuwe fototentoonstelling Planet or Plastic? toont een indrukwekkende verzameling journalistieke foto’s, ontwikkeld in samenwerking met National Geographic. Zo is plastic in al zijn verschijningsvormen te zien: van de productie tot gebruik en hoe we het overal op de wereld terugvinden als zwerfafval. Hoe gaan we bewuster om met plastic op onze planeet?

Discovery Museum. Een wereld te ontdekken!

  • Bestel je tickets via de website;
  • Op het Museumplein in Kerkrade;
  • ± 20 min. rijden van Maastricht, Sittard en Aken;
  • Parkeren naast de deur;
  • Trein en bus stoppen voor de deur;
  • Open van dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur.

Museumplein 2, Kerkrade (NL) – discoverymuseum.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.