Home > Branded content > Laat het weer niet de spelbreker van je tuinfeest zijn

Laat het weer niet de spelbreker van je tuinfeest zijn

„Het weer hoeft niet langer de spelbreker van je tuinfeest te zijn”, zegt Robby Scheepers, eigenaar en zaakvoerder van Mobisol in Dilsen-Stokkem. Het Belgisch-Limburgse bedrijf is al meer dan een kwarteeuw gespecialiseerd in onder meer terrasoverkappingen, lameldaken, poolhouses en zonwering en is actief in beide Limburgen.

Onder meer door de ontwikkeling van de mobiliteit ontstond in de jaren zestig het massatoerisme. Eerst werden mediterrane bestemmingen populair, later ook verre oorden en citytrips. Maar sinds pakweg een jaar of tien groeit het bewustzijn dat je het niet altijd ver hoeft te zoeken.

„Vakanties in eigen regio zitten in de lift, maar het kan nóg dichterbij”, zegt Robby Scheepers. „Als je investeert in je eigen tuin, kun je er van het vroege voorjaar tot het late najaar van genieten. Outdoor living is niet gewoon een trend, maar een way of life. Geruime tijd was dat door de onvoorspelbaarheid van het weer niet altijd vanzelfsprekend, maar daar zijn nu zeer knappe oplossingen voor: overkappingen met ingebouwde terrasheaters, glazen schuifwanden en automatische windscreens. Zo hoef je nooit meer naar het weerbericht te luisteren. (lacht) Wij hebben ons daar in een vrij vroeg stadium op toegelegd.”

Renson

„We leveren enkel maatwerk, van het ontwerp en de fundering tot de afwerking. Een van onze troeven: wij zijn Premium Ambassador van Renson, dé Europese trendsetter in onze branche. In Belgisch-Limburg zijn er maar twee bedrijven die dit kwaliteitslabel dragen, in Nederlands-Limburg vind je er helaas geen. Je krijgt het alleen als je het volledige Renson-gamma in een mooie showroom kunt aanbieden en als je een hoogwaardige afwerking door eigen medewerkers kunt garanderen. Voor ons is dat tweede aspect een absolute topprioriteit. Onze klanten zijn vaak mensen met een drukke professionele agenda. Het is dan ook belangrijk dat wij hen volledig ontzorgen. Wie zich een idee wil vormen van de mogelijkheden die wij bieden, krijgt een uitstekend beeld tijdens een bezoek aan onze showtuin.”

Nog geen eeuwigheid geleden betekende een aangebouwde veranda eenvoudig gesteld vaak gewoon een verplaatsing van het huiskamerleven naar een andere ruimte met meer glas. Is er een verschil met een afzonderlijke ruimte in de tuin? „Zonder enige twijfel”, benadrukt Robby. „Je kunt dat niet vergelijken. Om te beginnen gaat het steeds om buitenruimtes, met talloze mogelijkheden om die ruimte in te richten. Een geïntegreerd heat- en soundsysteem, glazen schuifwanden, een buitenkeuken, een loungeruimte… Je kunt het zo gek niet bedenken, of het bestaat. Bovendien is de beleving helemaal anders. Het zijn bijna aparte woonunits, die je een compleet ander gevoel geven dan je huiskamer. Het klinkt gek, maar in enkele seconden stap je een totaal andere wereld binnen.”

Jacuzzi

„Al deze voorzieningen kun je combineren met een jacuzzi of zwembad. Of een Quoco bak/grill plaat, de nieuwste trend in barbecueland. Buiten koken – ook in de winter – geeft enorm veel sfeer. Qualitytime is in deze hectische tijden steeds meer een kostbaar goed. En waar vind je die beter dan thuis? Er bestaan nu zelfs tuinkantoren om ook in je beroepsleven een stukje levenskwaliteit te steken. Om uiteenlopende redenen – denk bijvoorbeeld aan de milieubelastende verplaatsingen – is thuiswerken al lang geen utopisch begrip meer. Als je dat kunt doen in het groen van je eigen tuin, krijg je een heel andere beleving. De verbinding met de natuur kan heel inspirerend zijn.”

Levertijden

Vraag die veel mensen zich stellen: hoe zit het met de levertijden? Kan ik nog deze zomer van mijn tuinkamer of poolhouse genieten als ik die nu bestel? „Dat is voor veel consumenten inderdaad een issue”, bevestigt Robby Scheepers. „Als je zo’n investering overweegt, wil je niet wachten tot de volgende zomer. Daarom mikken wij altijd op een levertijd van een achttal weken. Het leuke is – naast de meerwaarde voor je woning – dat je er meteen en op eender welk moment kunt van genieten. Steeds meer mensen zijn er zich van bewust hoe belangrijk het is om een goede balans te vinden tussen werk, gezin en vrije tijd. Daarvoor moet je niet per se naar het buitenland. Als je een rustplek creëert in je eigen tuin, hoef je niet te plannen wanneer je de dagelijkse routine achter je wilt laten. En hoe leuk is het niet om dat te delen met je gezin of je vrienden?”

Rijksweg 92, Dilsen-Stokkem (BE) – mobisol.be

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.