Home > Branded content > Carmetum, voor stijlvolle aankleding van tuin en terras

Carmetum, voor stijlvolle aankleding van tuin en terras

Op de mooiste vakantieadressen komen we het tegen, dat gevoel van stijlvolle luxe in de buitenlucht. De exclusieve adressen aan de Côte d’Azur bijvoorbeeld, op de Spaanse Balearen of Sardinië. Zo maar wat locaties waarbij je denkt: ja, hier komen kwaliteit, smaak en ontspanning samen. Natuurlijke kleuren, hoogwaardige materialen, hedendaags design.

Een mooie en stijlvolle manier van leven kan ook in uw eigen omgeving, zowel in uw tuin als in uw interieur. Door dezelfde sfeer vloeien interieur en exterieur vanzelfsprekend in elkaar over. Dat is de missie, de filosofie van Carmetum, al meer dan twintig jaar gespecialiseerd in het creëren van aangename en comfortabele tuininterieurs. De eigenaars Ilse Biesemans en Alain Philippart voeren de beste internationale merken, zoals Paola Lenti, Knoll, B&B Italia en Cassina. Maar ook de topnamen uit België zijn vertegenwoordigd zoals het prachtige design van Tribù en de sierlijke meubels van Extremis, Manutti, Royal Botania en vele andere.

Dialoog 
Ondanks alle opgebouwde ervaring in dit vak willen de mensen van Carmetum vooral de dialoog met de klant aangaan. „Wij zijn er niet voor om een bepaalde smaak op te leggen,” vertelt Ilse Biesemans. „We gaan voor het optimale resultaat door met de klanten intensief te praten over hoe zij hun tuin willen beleven en wat hun dromen zijn. Elk huis en elke tuin is anders. In plaats van te komen ver-tellen hoe het moet, zijn wij er bij een eerste afspraak vooral voor om te luisteren en te voelen.” Vervolgens gaan de specialisten van Carmetum aan de slag met moderne technieken om de dromen van de klant te visualiseren. Dat gebeurt met 2- en 3D-technieken en er volgt een compleet moodboard waarop de aankleding van de tuin geoptimaliseerd wordt. „Het is een mozaïek van stukjes stof, fijne materialen en inspirerende foto’s, waardoor je een perfect idee krijgt van het beoogde resultaat. Uiteraard wordt dat dan helemaal op maat gemaakt. Onze stijl is ingetogen, tijdloos en subtiel. We houden altijd rekening met de kleinste details.” Doordat de zomers in onze eigen streek warmer worden en ook langer duren, gaan we ook meer buiten leven. Dan is het zaak om het daar net als binnen zo comfortabel mogelijk te maken. De tijd van wat eenvoudige houten of plastic stoelen en een dito tafel is voorbij.

Details
„De mensen willen vandaag de dag een smaakvol ingericht tuinterras, waar het heerlijk toeven is,” zegt Alain Philippart. „Om te loungen, te dineren, te genieten. Natuurlijk kunnen wij een totaalconcept ontwikkelen, maar er zijn ook klanten die beginnen met enkele unieke meubelstukken. Wij zorgen in alle gevallen voor een volledige service, inclusief montage. Het eindresultaat houden we steeds scherp voor ogen.”Schoonheid zit vaak in de details. Daarom levert Carmetum niet alleen in het oog springende tuinmeubels, van loungebanken tot zitgroepen, maar ook bijvoorbeeld sierkussens, buitentapijten, sfeerverlichting en accessoires. „Je terras, poolhouse of wellness ziet er zoveel aantrekkelijker uit met een stijlvolle aankleding,” zo zegt Ilse Biesemans. Carmetum beschikt over twee vestigingen waar vele stijlen voor binnen en buiten staan opgesteld, zodat de klanten meteen de sfeer kunnen proeven. Zowel in de showroom in Kermt bij Hasselt als in de stijlvolle villa met dito tuin in Maasmechelen zijn de sfeer en de kwaliteit waar Carmetum voor staat, te vinden en te ervaren. „Daardoor zijn we voor zowel onze Belgische als onze Nederlandse klanten perfect bereikbaar,” concludeert Alain Philippart. Op deze manier blijft de portfolio van Carmetum in heel de Benelux en daarbuiten toenemen met telkens het streven naar optimaal genieten. Laat het voorjaar maar beginnen!

Diestersteenweg 249, Kermt-Hasselt (BE)
Rijksweg 376, Maasmechelen (BE)
carmetum.be

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu