Home > Branded content > DEMO Productions: boordevol ambitie

DEMO Productions: boordevol ambitie

De securitycheck en paspoortcontrole verlopen uiterst efficiënt op de Koninklijke Luchthaven Schiphol. „Maar op het geluid en de akoestiek hier valt nog wel het een en ander af te dingen,” zegt Vianney Demollin door de telefoon, kort voordat hij in het vliegtuig naar Toronto stapt. De Limburgse ondernemer, eigenaar van DEMO Productions in Stein, gespecialiseerd in de verhuur en verkoop van licht, geluid en video, maakt uiteraard een grapje, al is het er wel een met een serieuze ondertoon. Na ruim twintig jaar talloze klanten – organisatoren van kleine en grote evenementen − te hebben bediend met optimale licht- en geluidssystemen, bespeurt hij bij zichzelf soms een lichte mate van beroepsdeformatie, als hij zich weer eens ergert aan een piepje, een krasje, of een andere onvolkomenheid. „Als je in onze branche niet voortdurend streeft naar perfectie,” zegt de Limburger, „dan houd je het niet lang vol.”

Kijkje in de toekomst
De 38-jarige ondernemer – hij heeft op dit moment zeventien mensen in dienst – vliegt naar Toronto op uitnodiging van een van de importeurs waar hij nauw mee samenwerkt. Hij brengt er onder meer een bezoek aan Adamson, producent van het bes-te speakersysteem ter wereld. „We krijgen er een rondleiding door de fabriek. Dus ook een kijkje in de toekomst van het optimale geluid,” zegt Demollin. „Soms denk je dat je qua geluidssystemen de absolute perfectie hebt bereikt en dat beter écht niet mogelijk is, maar uiteindelijk word je toch weer verrast.” Na zijn bezoek aan de grootste stad van Canada reist hij voor een paar dagen door naar Las Vegas om zich daar, op de grootste lichtbeurs ter wereld, te vergapen aan de nieuwste technische hoogstandjes. „In de twintig jaar dat ik nu meeloop heb ik geleerd dat het altijd compacter, efficiënter en lichter kan, en dat je met licht en geluid altijd weer aanzienlijke stappen kunt zetten. Hoeveel beter iets kan worden, weet je pas als het nieuwe project er is. Voor de nabije toekomst moet je denken aan zaken als led-verlichting en de optimalisatie van geluid door inzet van de nieuwste technieken.”

Visitekaartje
DEMO Productions kwam iets meer dan twee decennia terug min of meer per ongeluk van de grond, toen Demollin samen met zijn toenmalige compagnon het licht en geluid regelde tijdens optredens door het hele land van de destijds populaire coverband Network. In de loop der jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een landelijke speler van formaat. DEMO Productions bedient tegenwoordig klanten als Hunkemöller, AkzoNobel en Koninklijke Nedschroef. „Grote klanten waar we al snel met vier volgeladen trailers naartoe gaan als we de techniek van een evenement mogen verzorgen. Uiteraard blijven we ook trouw aan de basis van ons bedrijf en vergeten we onze Limburgse opdrachtgevers niet. Onlangs nog hebben we in Maastricht bij Kasteel de Hoogenweerth het Paviljoen aan de Maas technisch ingericht. Bij de Mu-ziekgieterij waren we al kind aan huis toen ze nog op de oude locatie zaten. Dat we ook in de Timmerfabriek het licht en geluid doen, mag je rustig zien als ons visitekaartje: de internationale bands die daar optreden doen geen enkele concessie. Ze eisen zonder uitzondering het beste van het beste.”

Internationale ambities
Afgelopen zomer opende DEMO Productions een tweede vestiging in Baarn. „Het is een stap waar ik vrij lang over heb nagedacht, maar ik ben ervan overtuigd dat de tijd er rijp voor was,” aldus Demollin, die van huis uit politicoloog is, wat bij onderhandelingen en contractbesprekingen nog geregeld goed van pas komt. „We zitten midden in Het Gooi, op een steenworp afstand van de studio’s waar grote en bekende televisieproducties worden op-genomen. Een mooie opstap om nog beter in beeld te komen bij nieuwe opdrachtgevers in de Rand-stad. Ambities om verder uit te breiden? Die zijn er zeker. Wie weet zelfs internationaal.” www.demoproductions.nl

 

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.