Home > Branded content > Perfect gazon dankzij de intelligente robotmaaiers van Bèr Huynen

Perfect gazon dankzij de intelligente robotmaaiers van Bèr Huynen

Een prachtig verzorgd gazon is een lust voor het oog. „Maar een flinke grasmat kan je ook veel extra werk opleveren”, weet interieur- en tuinarchitect Maurice Rousseau uit ervaring. Achter zijn villa in Meerssen ligt een tuin van zo’n 2500 vierkante meter. Dagelijks onderhoud is een must. Toch heeft Rousseau er geen enkel omkijken naar. „De specialisten van Bèr Huynen in Margraten hebben hier een tijd geleden een robotmaaier van het Zweedse merk Husqvarna geïnstalleerd. Die is de hele dag voor me aan het werk. Het scheelt me zeker anderhalf uur per dag.”

Bèr Huynen is in Zuid-Limburg en de Belgische grensstreek een begrip. Het in 1990 opgerichte familiebedrijf levert landbouwmachines en tuinmachines- en gereedschappen aan zowel agrarische bedrijven als aan particulieren. Rousseau ging naar Margraten met de bedoeling een zitmaaier aan te schaffen, maar keerde huiswaarts met het advies om zijn gazon te laten verzorgen door een robotmaaier van Husqvarna. De interieur- en tuinarchitect heeft er dagelijks plezier van. „Je hoort of ziet hem eigenlijk niet. Je hebt continu mooi gras, zonder oneffenheden. De robot maait geleidelijk, wat veel gezonder is voor het gras dan wanneer je zelf gaat maaien. De kwaliteit gaat er zichtbaar op vooruit.”

De robotmaaier wordt aangestuurd vanuit een oplaadstation en is zo ingesteld dat hij vanzelf aan het werk gaat. „Door de draad die door de medewerkers van Bèr Huynen onder de grasoppervlakte is aangebracht, weet het apparaat precies waar hij moet zijn”, vertelt Rousseau. „Bijkomend voordeel is dat hij geen moeite heeft met een helling, want mijn tuin loopt deels schuin af.”

Laatst vroeg een klant hem of hij soms kunstgras had, zo mooi was alles gelijk, vertelt Rousseau met trots. „Ik heb al diverse van mijn klanten met een grote tuin geadviseerd hun licht op te steken bij Bèr Huynen, omdat je gazon er zichtbaar van opknapt. Je bent bovendien verzekerd van een optimale service en onderhoud, zonder dat je er zelf ook maar iets aan hoeft te doen.”

Aan de Fremme 58 Margraten (NL) – berhuynen.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.