Home > Branded content > Verzekeren is mensenwerk bij Gilissen Insurance

Verzekeren is mensenwerk bij Gilissen Insurance

dure sportwagen, een leegstaand pand of een zwaarder aansprakelijkheidsrisico verzekeren? Veel grote maatschappijen zijn er terughoudend in. Vera Gilissen van Gilissen Insurance gaat die uitdaging allerminst uit de weg. Ze stort zich graag op afwijkende risico’s. Persoonlijk contact en maatwerk vormen het vertrekpunt.

Met Gilissen Finance zette onafhankelijk hypotheekadviseur Christian Gilissen een paar jaar geleden een sterk merk in de markt. Met het toetreden van zijn vrouw Vera tot het bedrijf wordt er ook een verzekeringstak aan het bedrijf toegevoegd: Gilissen Insurance. Tijdens de coronacrisis kwamen Vera en Christian noodgedwongen samen op één kantoor te zitten. Ze hadden al vaker over samenwerken gesproken en in de praktijk beviel ze dat boven verwachting goed. „Het voelde uiteindelijk als een logische stap om samen te gaan werken”, vertelt Vera. „Het werk dat we doen is heel anders, maar het sluit wel op elkaar aan.”

Niche

Ook de verzekeringstak van Gilissen opereert volkomen onafhankelijk. Ze zijn niet gebonden aan grote verzekeraars en leveren vooral maatwerk voor hun klanten. Vera loopt niet weg voor een uitdaging. Het verzekeren van een uitzonderlijk duur horloge, een klassieke auto of een bijzondere bedrijfsruimte; veel verzekeraars zijn er niet happig op. „Afwijkende risico’s, zoals we dat noemen, zijn steeds moeilijker te verzekeren, maar wij gaan dat zeker niet uit de weg. We gaan gewoon kijken wat wél kan.” In die niche voelt ze zich als een vis in het water.

Voorwaarden

Verzekeren, het is misschien niet het spannendste onderwerp om je als ondernemer of particulier mee bezig te houden. Maar het is wel van wezenlijk belang op het moment dat er iets gebeurt. „Het kost je als ondernemer misschien anderhalf uur per content jaar om samen met ons je zaken op orde te brengen”, zegt Christian. „Daarna hoef je er niet meer naar om te kijken. We zorgen dat je gewoon door kunt gaan met ondernemen, ook als er iets gebeurt.”

Dekking

Een goede premie is één ding, vertelt Vera, maar je moet ook zorgvuldig naar de dekking en naar de preventievoorwaarden kijken: bijvoorbeeld een alarmsysteem of een brandpreventie. Ook daar helpt ze haar klanten proactief mee. Autodealers, horecazaken en transportbedrijven: het aanbod aan branchespecifieke oplossingen is breed. „Het leukste aan mijn vak is dat ik met bijzonder veel verschillende bedrijven en personen in contact kom”, vertelt Vera. „Het is altijd maatwerk. Dat maakt het uitdagend.”

Persoonlijk

In verzekeringsland is er op dit moment een overnamehausse gaande: veel kleine of middelgrote tussenpersonen worden opgeslokt door grote verzekeringsmaatschappijen. „Je komt dan als klant al snel op de grote stapel en je weet niet wie je aanspreekpunt is”, zegt Christian. „Wij willen daar een alternatief voor bieden door juist wél dat persoonlijke contact te houden. Veel van onze klanten vinden het prettig om één aanspreekpunt te hebben. Een ‘mannetje’ dat alles regelt, zou je kunnen zeggen. Dit blijft een mensenvak.”

Claimcultuur

Vera en Christian gaan, wat de Britten noemen, the extra mile. Ze houden voortdurend een vinger aan de pols bij hun klanten en gaan regelmatig in gesprek met ze. „Als er iets veranderd is in hun situatie, dan moeten we dat weten”, zegt Vera. „Als een onderneming groeit, meer mensen aanneemt, een groter pand betrekt of nieuwe producten aan het assortiment toevoegt, dan kan dat van invloed zijn op je verzekeringen.” Christian vult aan: „Je ziet bovendien dat die Amerikaanse claimcultuur langzaam overwaait naar Europa. Dan is het goed om je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering op orde te hebben.”

Brusselsestraat 34, Maastricht (NL) – gilissenfinance.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu