Home > Branded content > Huis te koop: ruime plattelandsloft met grootstedelijke allure

Huis te koop: ruime plattelandsloft met grootstedelijke allure

Altijd al gedroomd van een loft met grootstedelijke allure? Die droom is nu bereikbaar! In een van de voormalige werkplaatsen van het Rijkspsychiatrisch Centrum op het verkeersluwe kasteeldomein Oud-Reckheim ligt een bijzonder vormgegeven woning. Met een plafondhoogte van 4,40 meter is de woning helemaal naar de wensen van de huidige eigenaar verbouwd en ingericht. Met bijna 200 m2 woonoppervlak en een door kunstenaars en designers vormgegeven interieur – zoals een in staal en hout nagebootste zwembadtrap naar de zolderverdieping – is dit een unieke woning geworden in een landelijke omgeving. Bij uitstek geschikt voor een koppel met een voorliefde voor authentiek en eigentijds wonen.

De achtergrond

De loftwoning – met achtertuin – die oorspronkelijk dateert uit de jaren ’20 van de vorige eeuw, ligt aan de rand van Oud-Rekem. Een idyllisch plaatsje met een achttiende-eeuwse kern dat in 2008 het predicaat ‘Mooiste dorp van Vlaanderen’ kreeg. De karakteristieke dorpskern met het prachtige kasteel d’Aspre-mont-Lynden, de oude kerk en verschillende historische gebouwen aan pleinen met restaurants en terrasjes brengen je terug in de tijd. Het Nationaal Park Hoge Kempen en enkele mooie natuurgebieden liggen bijna in je achtertuin. Ook winkels vind je op loop- en fiets- afstand. Ook zijn steden als Maastricht (10 km), Hasselt (30 km), Aken (40 km) en Luik (40 km) uitstekend te bereiken.

De eigenaar

Sinds 2012 woont de huidige eigenaar in de plattelandsloft die hij indertijd kocht als cascowoning. „Ik zag onmiddellijk de potentie van dit huis dat naadloos past bij mijn ideeën waarbij wonen en werken volledig in elkaar overlopen. Dat betekent dat je hier nauwelijks deuren ziet, maar voornamelijk hoge, open ruimtes die alle met elkaar in verbinding staan.” ‘Een ruimte voor fijnproevers’, zo noemt de bewoner van de loft zijn creatie. „Een groot deel van wat je nu ziet, is door bezielde kunstenaars en ambachtslieden gebouwd. Bij de herinrichting die negen maanden in beslag nam, hebben we zoveel mogelijk rekening gehouden met de sfeer van de werkplaats van weleer.” Zo heeft de begane grond een tegelwand tot borsthoogte met een kopie van de authentieke tegels uit de jaren twintig en bestaat de entresol uit een industriële constructie van staal en hout die past bij geschiedenis van het pand. Hoewel de loft hem nog steeds past als een warme jas, is het tijd voor een nieuw project. „Eens in de zoveel tijd wil ik iets anders. Die tijd is nu gekomen.”

Waar? Leon Hermanslaan 55, Oud-Rekem (B)
Vraagprijs: € 590.000,-

erikbessems.com

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.