Home > Branded content > Notenboom, groots in kleinschalig onderwijs

Notenboom, groots in kleinschalig onderwijs

Diploma’s gelden als het fundament onder de toekomst. Toch behelst leren en het ontdekken van talenten en ambities meer dan enkel een papiertje. Een goede school levert namelijk studenten af die op basis van hun kennisniveau en beroepsperspectief klaar zijn voor de wereld van morgen. „Business School Notenboom en het Erasmus College zijn onderscheidend in de grote nadruk die we leggen op kleinschaligheid”, zegt de Maastrichtse vestigingsdirecteur drs. Simone van Raak.

Alles onder één dak

Business School Notenboom lijkt gemaakt voor de groei. Niet in termen van groter, maar in de zin van beter en op de juiste maat bemeten. In de vestigingen Eindhoven, Hilversum, Rotterdam en Maastricht kunnen leerlingen bij het Erasmus College hun vmbo-, havo- of vwo-diploma halen en biedt Business School Notenboom mbo- en hbo- opleidingen aan. „Kleinschaligheid, persoonlijke aandacht, begeleiding en bevlogenheid zijn sleutelwoorden voor onze scholen”, stelt Simone van Raak. „Onze afgestudeerden beschouwen we als onze belangrijkste ambassadeurs. We begeleiden studenten op hun levenspad en onderhouden ook na hun afstuderen contact met hen. De lijnen zijn kort. We hebben alles onder één dak om studenten juist die begeleiding te geven die ze nodig hebben om verder te komen in hun carrière én leven. Wij leven voor onderwijs.”

Elke student is een uitdaging

Simone van Raak kent na vijfentwintig jaar ervaring de klappen van de onderwijszweep en wekt de indruk haar werk niet als een last te beschouwen. „Juist integendeel”, zegt ze lachend. „Het met studenten, ouders, docenten en het beroepenveld samenwerken aan iemands loopbaan geeft enorm veel voldoening en positieve energie. Het bijzondere aan Notenboom en het Erasmus is de personal touch. We gaan met studenten aan de slag en kunnen ze veel aandacht geven. Woorden als betrokkenheid, bevlogenheid en onderscheidend zijn geen loze kreten, maar vormen de pijlers waarop onze school is gebouwd. Het docententeam is niet enkel competent, maar ook betrokken bij de ontwikkeling, de ontplooiing van iedere student. Bovendien heeft iedere student een eigen mentor die niet enkel de studievoortgang monitort en bespreekt, maar die ook toeziet op het mentaal welzijn. Maar we staan studenten ook professioneel bij met huiswerkbegeleiding en zaken als faalangst of leren studeren en plannen. Ook aan studenten die niet op onze school zitten bieden we deze trajecten aan. Elke student is onze uitdaging, elke student staat centraal.”

 

Leren van de besten

De praktijk is binnen Notenboom altijd binnen handbereik. Docenten brengen immers meer mee dan enkel theoretische kennis. Zeker voor de Business School geldt dat de docenten hun sporen in het bedrijfsleven hebben verdiend of nog steeds verdienen. Hierdoor vloeit er veel praktische kennis de klaslokalen in. Notenboom is in meerdere opzichten een ondernemende school. Entrepreneurship staat binnen de Business School centraal. Afstuderen kan binnen een eigen onderneming of familiebedrijf. Bij Erasmus staat de klassieke kennisoverdracht in het middelpunt. „Het gaat om twee schooltypen die echter wel vanuit dezelfde duurzame kernwaarden als aandacht, persoonlijk, betrokken en onderscheidend zijn voortgekomen. We kennen onze studenten, dat maakt het verschil. Voor ons zijn ze geen nummer, maar een individu met individuele talenten en ambities. We bieden een stabiele basis.”Niet alleen het onderwijslandschap, maar ook de samenleving is voortdurend aan veranderingen onderhevig. Het is daarom zaak om als opleider deze ontwikkelingen niet enkel bij te benen, maar er ook op vooruit te lopen. „We leven inderdaad in snel veranderende tijden. Daar spelen wij voortdurend op in. De skills die je vandaag nodig hebt zijn in de laatste decennia veranderd. Wij veranderen mee in deze dynamische tijden. We zijn als kleine organisatie wendbaar en spelen snel in op wat er in de samenleving en economie speelt.”

Notenboom werpt vruchten af. „Want onze school is niet zonder reden al vijf jaar in successie in de Keuzegids bekroond met het kwaliteitszegel ‘TOP-opleiding’ en als beste kleine hogeschool 2020. We zijn er trots op dat onze inspanningen erkend worden. Maar het gaat ons niet om erkenning, maar om de ontwikkeling van iedere student. We werken hier niet alleen met de student aan een diploma, maar ook en vooral aan een stevige grondslag voor de toekomst. Daar staat Notenboom voor.”

Parallelweg 45C, Maastricht (NL) – notenboom.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu