Home > Kunst en Cultuur > Evert Thielen blij verrast bij opening expositie

Evert Thielen blij verrast bij opening expositie

Kunstschilder Evert Thielen toonde zich afgelopen weekend blij verrast bij de grootse opening van zijn omvangrijke overzichtstentoonstelling in het Limburgs Museum in Venlo. „Ik voel mij vereerd met zoveel aandacht in mijn geboortestad.”

Zo’n 120 veelal grote werken bevat de expositie van zijn vroege tot late periode. Al 50 jaar schildert de inmiddels 64-jarige Thielen. Die ooit de kunstacademie verliet omdat ze daar in de jaren zeventig vonden dat figuratief schilderen geen kunst was. Thielen wist wel beter. „En ik ga nog wel even door. Ik heb nog zoveel ideeën. Het liefst schilder ik totdat ik er bij neerval. We zullen zien.”

De begaafde kunstenaar woonde maar één jaar in Venlo, maar heeft wel altijd een band gehouden met de stad. Tegenwoordig woont hij in Brugge. „In een huis met veel ruimte. Die heb ik nodig omdat mijn panelen nogal groot zijn.”

Dochter en kunsthistoricus Dagmar heeft een boek geschreven over haar vader en bood hem het eerste exemplaar aan bij de opening. Een zeer omvangrijk en indrukwekkend boekwerk, rijk geïllustreerd.

Zanger Sef Thissen maakte het feest tijdens de opening compleet met een mooi optreden.

___________________________

Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.