Home > Culinair > Cannes Blog 3

Cannes Blog 3

Een privé-optreden van Robbie Williams en hoge hakken

Het was me een feestje wel, de GOLD Party van het Zwitserse juwelenmerk Chopard aan de Port Canto in Cannes. 700 gasten van ‘all over the world’ waren uitgenodigd om erbij te zijn en de dresscode was ‘goud’. Met name de dames, onder wie fotomodellen als Isabeli Fontana en actrices zoals Uma Thurman, hadden daar geen moeite mee. Ze waren in de meest oogverblindende en doorgaans ook verleidelijke jurken gestoken. Nee, geen broekpakken zoals kennelijk de Nederlandse vertegenwoordiging op het Songfestival gekozen heeft, dat soort discussies worden in Frankrijk niet gevoerd. De vrouw is er nog op en top vrouw.

Gastvrouw Caroline Scheufele, co-president van Chopard, heette de gasten persoonlijk welkom. Ze had de grote ruimte helemaal als een goudmijn laten inrichten en ze hield een pleidooi om goud op duurzame wijze te winnen, zonder uitbuiting.

Er waren twee soorten drank beschikbaar: Red Goose wodka en rosé champagne van Boizel.  De stemming was al snel uitbundig, zeker toen wereldster Robbie Williams het podium veroverde, samen met zijn professionele en opvallend stijlvol geklede band. Williams treedt normaal voor een veel groter publiek op, zoals straks op Pinkpop. Maar op deze privé party gaf hij ook gas, een uur lang, en iedereen ging door het dak. De Britse popartiest liet zich nog ontvallen dat hij hoopte dat het publiek vooral voor zijn liedjes was gekomen en niet voor alle ‘privé-zaken’. Een duidelijk hint naar de rechtszaak die in Engeland is aangespannen tegen Williams en zijn vrouw Ayda Field. Een voormalige persoonlijke medewerker van Williams heeft een officiële aanklacht ingediend omdat mevrouw Field af en toe wat te bloot door haar huis liep, als hij er toevallig ook was en ook wat teveel vertelde over haar seks-leven. Daar leed de man kennelijk onder… Wellicht hoopt hij met en flinke schadevergoeding de pijn bij hem wat te verzachten.

Williams leed er blijkbaar niet, althans niet tijdens zijn optreden, dus ook in Landgraaf zal hij het publiek wel aan de gang krijgen. Een publiek dat dan ongetwijfeld anders gekleed zal zijn dan de gasten van Chopard, behangen met de fraaiste maar ook meest prijzige juwelen.

Caroline Scheufele, toch ook niet meer de allerjongste, hielp tijdens de afterparty de deejay’s nog een handje om vooral de sfeer er goed in te houden. Dat lukte zonder enige moeite.

Kleding is een hot issue in Cannes. Op de rode loper zijn het vaak ware modedéfilees die worden gehouden. Dat komt door de serieuze voorschriften van de organisatie, dat de mannen in smoking horen te komen en vrouwen in het lang of eventueel in cocktail-jurk. Eigenlijk maar goed, want mede daardoor heeft het evenement zo’n grote aantrekkingskracht op de sterren en dus ook het grote publiek.

Hoewel er nog een kleine discussie ontstond of hoge hakken voor de dames nou ook verplicht zijn. Er zouden bij de vertoning van de film ‘Carol’ enkele dames geweigerd zijn vanwege het dragen van platte schoenen. De organisatie heeft dat ontkend, maar actrice Emily Blunt begon er tijdens de persconferentie van de film ‘Sicario’ zelf over. ‘Ik vind eigenlijk dat vrouwen allemaal platte schoenen horen te dragen, veel gemakkelijker’.  En daar werden nog wat grapjes over gemaakt. Tot een echte revolutie zal het wat dat betreft in Cannes niet komen. Ook al zijn die hoge hakken voor veel dames niet echt comfortabel, ze trekken ze toch aan omdat hun jurk dan extra mooi valt als ze langs de rijen fotografen en tv-camera’s gaan. En die blijven een magische aantrekkingskracht op hen houden. Zeker op het grootste filmfestival ter wereld, aan de Côte d’Azur.

 

Jo Cortenraedt

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu