Home > Business > De maatwerkdroom van Millanie Crutzen

De maatwerkdroom van Millanie Crutzen

Millanie Crutzen uit Valkenburg begon vier jaar geleden haar avontuur als modeonderneemster. Ondanks het feit dat ze enkel wat basiskennis in huis had twijfelde ze geen seconde: midden in een tijd waarin de ene kledingwinkel na de andere de deuren als gevolg van de crisis moest sluiten opende ze in haar woonplaats een vestiging van het Italiaanse modemerk Victor Giglio. Deze week lanceert Millanie Crutzen haar eigen label: MILL.

Aan het begin van haar carrière als modeonderneemster kwam Millanie erachter dat de maatpakkenindustrie een moeilijke nichemarkt is, waar je als onbekende en met weinig ervaring niet zomaar een plek verovert. Omdat ze toch meteen de beste kwaliteit wilde leveren besloot ze te beginnen onder de naam Victor Giglio (Valkenburg). Dit concept bestond reeds tien jaar en was een gevestigde naam bij potentiële leveranciers.

Vier jaar lang werkte ze met veel plezier voor Victor Giglio. ,,Maar het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan’’, vertelt de ambitieuze onderneemster. ,,Mijn droom om een eigen label te lanceren was er vanaf het begin. Met de lancering van MILL tailoring is mijn droom verwezenlijkt.”

De lancering van haar eigen label is de eerste stap in het achterna streven van de doelen die Millanie voor de toekomst voor ogen heeft, zo maakt ze duidelijk. De nieuwe naam van de mannenmodezaak in Valkenburg is niet zomaar een naam. Allereerst is het een link naar de molen: een plek waar vakmanschap beoefend wordt. De machines waar garens mee vervaardigd worden voor de pakken heten weaving mill of cotton mill. Daarnaast staat MILL ook voor Millanie. Zij is immers wat MILL zo bijzonder maakt, is de gedachte.

Het atelier van Millanie staat bij haar klanten ook wel bekend als de ‘modehuiskamer’ van Valkenburg. Een plek met een gezellige, informele sfeer, waar je je dankzij de aanwezigheid van Millanie al snel op je gemak voelt.

Millanie levert geen routinewerk, maar maatwerk. Naast maatpakken creëert ze ook maatmantels, maathemden, maatcolberts en trouwpakken, die, zo zegt ze zelf, allemaal met trots en zelfvertrouwen gedragen worden.

Hoewel de lancering van haar eigen label een enorm grote stap is voor Millanie, garandeert ze dat er voor haar klanten niets zal veranderen. ,,Aandacht en ambacht blijven centraal en zullen in het DNA van iedere MILL verweven worden.”

___________________________

Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu