Home > Mode en Beauty > Is de zon echt zo schadelijk?

Is de zon echt zo schadelijk?

Auteur: Cynthia Reekmans

Ik hou van de zon, maar mijn huid jammer genoeg niet meer zo. Nu de zomer voor de deur staat, wilde ik weten wat ik kan doen om zo weinig mogelijk schade op te lopen. Daarom trok ik naar een echte huidcoach: Kathleen Sneyers in Beverlo. ‘Een huidcoach’, hoor ik jullie vragen. Wel, een huidcoach kun je situeren tussen een schoonheidsspecialiste en een dermatoloog.

Als huidcoach bekijkt Kathleen de huid nauwkeurig en maakt ze een grondige en individuele huidanalyse. Op basis van deze professionele huidanalyse, wordt er een effectief behandelplan gemaakt, zodat je weet wat je huid écht nodig heeft en je niet zomaar op het ‘gevoel’ iets gaat smeren.

Om de huidconditie in beeld te brengen, gebruikt Kathleen de Visio Face. Aan de hand van een foto analyseert ze de poriën en de zonschade die de huid al heeft opgelogen.

De rode punten zijn grotere poriën, de groene zijn kleine poriën.

De zonschade zien we op een zwart-wit foto.  Hier bleek toch wel al wat schade aanwezig te zijn. Maar dit kan ik verbeteren door goed met zonnecrème aan de slag te gaan. Daarnaast moet de huid regelmatig goed doorbloeden om zo het huidherstel te stimuleren.

Vervolgens gebruikte Kathleen de Skin Analyser.  Dit toestel meet het vocht- en vetgehalte, maar ook de PH-waarde.

Bij mij gaf dat volgend resultaat:

  • Vochtgehalte moet een waarde van 60+ aangeven. Mijn waardes waren  81/84
  • Vetgehalte moet  +/- 25 zijn,  mijn waarde : 10
  • pH-waarde tussen  4.5-5.5,  mijn waarde: 5.6

Aan de hand van deze wetenschappelijke huidanalyses kan de huidcoach een uniek behandelplan opstellen, want iedere huid is uniek! 

Zelf heb ik kennis kunnen maken met de Hannah Experience Treatment voor een echte huidverbetering met behulp van de Hannah-producten, de Hannah-bindweefselmassage en het unieke Hannah-systeem. Dit betekent dat Kathleen de huid eerst goed reinigt en een peeling aanbrengt. Vervolgens gaat ze de huid stimuleren en herstellen met een stevige bindweefselmassage. 

Nadien wordt de huid beschermd met de nodige crèmes. Voor de eerste keer heeft Kathleen heel rustig gewerkt om de weerstand van de huid terug op te bouwen. Dit moet ik thuis doorzetten met de First Aid van Hannah gecombineerd met een optimale bescherming Sun film spf 30. De First Aid zal de ontstekingen tegengaan.

Om de huid daarbij te stimuleren moet ik thuis twee maal week een Primum Elixer inzetten. Dit is een peeling op basis van amandelzuur om de algemene conditie van de huid aan te pakken en te werken op pigment en roodheden.  Maar dit zal ook aanmaak van collageen en elastine bevorderen.

Ik ben nu een maand verder en ik merk dat mijn huid in veel betere conditie is. Ze ziet er minder dof uit en voelt zeer goed aan. Je kan het vergelijken met fitness. Je hebt niet vanaf dag één resultaat, maar je moet eraan werken en beetje bij beetje wordt alles weer wat strakker en beter.

En nu de zon weer vaker schijnt, hou ik mijn SPF 30 -tube altijd bij de hand.  Want voorkomen is beter dan genezen.

 

Kijk voor alle praktische informatie over de beschreven behandelingen op de website van Kathleen Sneyers

 

 

_________________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu