Home > Business > Ambitieus GaiaZOO kijkt terug op succesvol jaar

Ambitieus GaiaZOO kijkt terug op succesvol jaar

Auteur: Maarten van Laarhoven

GaiaZOO in Kerkrade kan terugkijken op een zeer succesvol jaar. In het jubileumjaar 2015 – op 1 juni bestond het park precies tien jaar – mocht de Kerkraadse dierentuin maar liefst 475.000 bezoekers verwelkomen, net zoveel als in 2014, het jaar waarin de ZOO een recordaantal bezoekers ontving.

Het afgelopen jaar weer kreeg de dierentuin er nieuwe diersoorten bij, waaronder een bijzondere reuzenmiereneter en ’s werelds grootste slang, de anaconda. De collectie omvat inmiddels ruim 130 soorten en méér dan 1.000 dieren. In diverse dierfamilies vond gezinsuitbreiding plaats.

GaiaZOO laat weten ook de komende jaren te blijven investeren in nieuwe dierverblijven en in verbetering van de service voor haar bezoekers.

De komende jaren richt de uitbreiding van GaiaZOO zich hoofdzakelijk op dieren van het Noordelijk halfrond. Verspreid over 2016 en 2017 worden onder meer kamelen en berberapen toegevoegd. Het eerste nieuwe project in 2016 betreft de bouw van een verblijf voor vier rode panda’s die hun leefgebied delen met Chinese muntjak-herten. Ook nieuw is de komst van de zeer zeldzame gouden leeuwaapjes.

De komende tijd wordt ook geïnvesteerd in bestaande dierverblijven, aldus GaiaZOO. Zo zal het huidige verblijf voor Afrikaanse wilde honden worden verbeterd en uitgebreid met het oog op de komst van maar liefst negen nieuwe honden dit voorjaar. Om die reden verhuist een andere zeer bijzondere soort (de grootoorvos) naar een gloednieuw verblijf gelegen tussen de gorilla’s en de leeuwen. Binnenkort arriveren er ook nog vier struisvogels. In het gebied RainForest komen naast de prachtige gouden-leeuwaapjes ook een koppel felgekleurde geelvleugelara’s te wonen.  

Het ‘Gaia Nature Fund’ heeft in 2015 circa 35.000 euro ingezameld voor diverse natuurbehoud-projecten in binnen- en buitenland. Naast aandacht voor de bedreigde Afrikaanse wilde hond en de gorilla, houdt de Zuid-Limburgse ZOO zich ook bezig met het behoud van bedreigde diersoorten in Limburg. Zo neemt GaiaZOO deel aan het fokprogramma van de korenwolf en heeft het dierenpark een belangrijke functie bij de bescherming van de bedreigde vuursalamander. In samenwerking met Provincie Limburg werkt GaiaZOO tevens aan een nieuw natuurbeschermingsproject voor diverse bedreigde inheemse diersoorten.

 
Gaiazoo Leeuwen Landrover

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.