Home > Culinair > Restaurantgids 19-02

Restaurantgids 19-02

Op een van de mooiste locaties van Roermond, aan een prachtig authentiek pleintje, gelegen tussen Roer en Maas, in de Voorstad, vind u restaurant  “TOFF eten & drinken”.

Header

Voorstad Sint Jacob, aan de andere kant van de Roer, herbergt TOFF, voor aange­naam eten en drinken bij chef-kok Nico Parren en gastheer Clim Ma­cheles­sen. Restaurant Toff is de verwerkelijking van hun “toffe” idee een restaurant te beginnen.

De Voorstad bestond al in de 14e eeuw en was een belangrijke schakel in de verbinding tussen noord en zuid. De Voorstad ligt vlak bij de monding van de Roer in de Maas, daar waar Roermond ontstond. Soms omschreven als ‘over de brug’. De Voorstad St. Jacob was altijd een kleine gemeenschap die tegen het eind van de veertiende eeuw uit enkele tientallen huizen bestond. Dit aantal is in de loop der eeuwen maar langzaam gegroeid, hierdoor is de authentieke sfeer bewaard gebleven. Het is dan ook beslist de moeite waard om vanuit de mooie historische Roermondse binnenstad, de Steenen Brug over te steken!

Het restaurant heeft een warme, moderne inrichting die in harmonie is met zijn omgeving, het pand waarin het restaurant is gevestigd, stond bekend als een plek waar je elkaar in een aangename ambiance en ongedwongen sfeer kon ontmoeten en waar je je direct thuis voelde. Door een combinatie hiervan wordt het huiskameridee gecreëerd.

Nico en Clim willen die tijd weer terugbrengen door hun filosofie in de praktijk te brengen. Dat is onvoorwaardelijke kwaliteit-prijsverhouding, alle vrijheid voor de gast in keuze. Voor alleen een drankje of kop koffie is ook iedereen welkom.

Kortom de vrijheid die je ontmoet in een Frans vissersdorpje: je schuift aan en je bent welkom. TOFF biedt daarom een intieme sfeer, zowel in het restaurant als in het overdekte en zo nodig verwarmde terras op het Franse pleintje.

De menukaart is Frans‑Ita­li­aans, en biedt elke gourmet alles van zijn gading. 292536 399908483353873 1237727296 N

Restaurant Toff

Voorstad Sint Jacob 32
6401 LM Roermond

0475 – 21 84 70

Openingstijden
Donderdag tot en met dinsdag vanaf 16.00 uur.
Zaterdag en zondag vanaf 15.00 uur.

Keuken open vanaf 17.00 uur. 

Woensdag zijn wij gesloten.

www.toffroermond.nl

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.