Home > Geen categorie > MaxMara Italië bestaat zeventig jaar

MaxMara Italië bestaat zeventig jaar

MaxMara Maastricht pakt extra uit

Een van de grootste modehuizen van Italië viert het zeventigjarig bestaan en de winkel in Maastricht feest mee. MaxMara is een absoluut wereldmerk met vooral een tijdloos en ingetogen karakter. Destijds begon Achille Maramotti zijn eigen merk met stijlvolle jassen. Daar is MaxMara nog altijd beroemd om, maar de collectie is nu enorm gegroeid met een groot aantal lijnen. En net als het moederbedrijf van MaxMara is de vestiging in Maastricht een familiebedrijf. De franchisewinkel in een monumentaal hoekpand in de Bredestraat in Maastricht, is negentien jaar geleden begonnen door Conny, Raymond en Jeroen Pans (kinderen van de bekende meubelondernemer René Pans) en trekt klanten uit heel Nederland en de Belgische en Duitse grensstreek. Conny is meer op de voorgrond en verantwoordelijk voor de inkoop, Raymond en Jeroen opereren op de achtergrond.

Het feit dat er een familie achter het merk zit, dat spreekt Conny Pans aan. „Dat al zeventig jaar dezelfde familie verantwoordelijk is voor dit merk, daar zijn wij als familiebedrijf best trots op.” De keuze voor het merk MaxMara is een hele bewuste geweest, zo geeft zij aan. „In de eerste plaats natuurlijk om de kwaliteit, en het is een wereldwijd begrip. In onze zaak bieden wij maar liefst acht verschillende lijnen, namelijk MaxMara Mainline, ’S MaxMara, MaxMara Studio, MaxMara Sfilata, MaxMara Weekend, Sportmax, Leisure en MaxMara Accessoires.”

MaxMara-DNA
Dochter Georgette voegt eraan toe dat elke lijn een eigen kenmerk heeft. „De ene lijn is meer sportief, de ander meer feestelijk. Door de jaren is het merk met de tijd geëvalueerd, maar heeft het nog steeds een heel herkenbaar DNA dat wij het MaxMara-DNA noemen. Doordat elke lijn zijn eigen kenmerk heeft, is het goed te herkennen, maar ook door snit, kleur en kwaliteit. Het zijn tijdloze items die altijd in de mode blijven.”

Franchise store
„Wij voeren in onze winkel een zeer uitgebreide en gevarieerde collectie”, vertelt Conny enthousiast. „Wat ons onderscheidt is dat wij een franchisestore zijn, waardoor we onze collectie zelf kunnen uitkiezen. Dat doen wij vier keer per jaar door zelf naar Reggio Emilia te reizen, waar het hoofdkantoor van MaxMara gevestigd is. Samen met Georgette en collega Ellen doen we de inkoop. We kijken bij de inkoop door de bril van onze klanten en dat wordt erg gewaardeerd. Onze collectie bestaat uit de maten 34 tot 46. Het leuke van acht verschillende lijnen is dat de gehele collectie geschikt is voor elke gelegenheid, voor ieder type dame en elke leeftijd.”

Private shopping
Conny vervolgt: „Uit het afgelopen jaar hebben we een positieve ervaring gehaald, namelijk dat we door middel van private shopping veel klanten een op een hebben kunnen bedienen, tot en met een smakelijke lunch erbij. Winkelen op afspraak is zo goed bevallen, dat wij speciaal op de maandag en de donderdagavond hier tijd voor gaan inruimen. De klant wordt voortdurend geprikkeld bij MaxMara Maastricht. Door heel het jaar, door de seizoenen heen, komen er gemiddeld tweewekelijks nieuwe items binnen en worden onze klanten geïnspireerd met weer nieuwe combinaties.”

70 years and counting
Om het merkjubileum feestelijk in te zetten heeft MaxMara Maastricht recent een modeshow georganiseerd. „We hebben vanwege de huidige situatie out of the box gedacht en hebben de mode-show buiten rondom de zaak gehouden. Naast deze modeshow wordt dat feestelijk gevoel de komende maanden doorgetrokken. Ter ere van het jubileum heeft MaxMara Italië als metafoor voor de zeventig jaar zeven T-shirts uitgebracht. Elk shirt staat symbool voor een periode van tien jaar. Het T-shirt is een veelzijdig item dat met veel andere kledingstukken is te combineren.” Het team van MaxMara heeft een grote passie en ze vinden het leuk om die met de klanten te delen. Conny: „Doordat ieder van ons achter het merk staat, en wij onze klanten eerlijk adviseren, dat maakt ons als team zo sterk.”

MaxMara
Bredestraat 2
Maastricht
+31 (0)43 350 0840

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.