Home > Mode en Beauty > Uit het prestige trendboek: Smeren

Uit het prestige trendboek: Smeren

Het Prestige Trendboek, een kleurrijk overzicht van de nieuwste trends op het gebied wonen, werken en lifestyle in een prachtig boek met hard kaft, is in Belgisch Limburg alweer jaren een begrip. In samenwerking met Chapeau heeft de uitgever dit jaar voor het eerst een grensoverschrijdende editie op de markt gebracht en is de inhoud van het boek gericht op zowel Belgisch als Nederlands Limburg. Het boek omvat honderd trendsetters, waarvan Chapeau er vanaf vandaag elke week een voor u uitlicht. Vandaag: Smeren. 

De cosmeticawereld gaat mee in de athleisure-trend en ontwikkelt speciale producten die aansluiten bij een sportieve levensstijl. 

Een nieuwe variant
Is uw levensstijl ‘actief’? Dan is athleisure skincare iets voor u. Het is dé finishing touch die aansluit bij de modieuze, sportieve look die vorig jaar in het straatbeeld doorbrak. Meer dan ooit gaan elegantie en comfort hand in hand. Dat sportief ook stijlvol kan zijn, kon u al zien in ons vorige trendboek. Athleisure stond er op nummer 24, met stoffen als spandex en lycra in de hoofdrol. Ook op de catwalks – onder meer bij Céline, Sacai en Miu Miu – was athleisure een hit. Nieuwe varianten tonen duidelijk dat het einde van de trend nog niet in zicht is. De nieuwste ontwikkeling is athleisure skincare.

M/V met actieve levensstijl
Sporten beperkt zich niet langer tot een wekelijks loop- of squashuurtje. Het is een levensstijl geworden. Ons hele doen en laten wordt er positief door beïnvloed. Athleisure beperkt zich niet tot active wear. Heel wat cosmeticamerken spelen in op de trend. Nieuwe verzorgingsproducten worden gelanceerd op maat van de vrouw of man met een actieve levensstijl.

Altijd aantrekkelijk
De nieuwe niche cosmeticamerken is aantrekkelijk voor een brede doelgroep. Terwijl athleisure vooral mikte op sportievelingen met oog voor fashion, richt athleisure beauty zich tot een brede groep vrouwen en mannen die er graag verzorgd voorkomen, zowel voor, tijdens als na yoga, hardlopen of fitness. Lees: geen vettig haar dankzij een speciale shampoo, een perfecte teint dankzij een nieuwe foundation…

Sweat-ready
De uitdrukking ‘voor, tijdens en na’ is hier geen loze slogan. In de VS zijn pre- en post-workout skincare kits al zeer populair. Ook sweat-proof-, sweat-ready- en gym-friendly-cosmetica gaan er vlotjes over de toonbank. De producten beloven niet alleen waterproof, zweetbestendig en ademend te zijn maar ook een hele dag stand te houden.

Mondiale make-uptrend
Athleisure skincare staat klaar om de wereld te veroveren. Dat heeft alles te maken met een veranderende levenshouding waarin zowel beleving als persoonlijke ontwikkeling gelinkt aan sport centraal staan.

________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu