Home > Mode en Beauty > Over alle goede dingen uit het leven

Over alle goede dingen uit het leven

Auteur: Tedje van Gils

De zomer is dé tijd van het jaar om te genieten van het bourgondische, goede leven. Iets waar we bij Chapeau altijd mee bezig zijn en waar we ook naar zoeken. Zelf probeer ik de laatste tijd extra stil te staan bij de kleine dingen die het leven leuk maken. Je kunt hard werken, maar moet ook genieten, want voordat je het weet is het voorbij.

Zo is – dat kan je niet ontgaan zijn – André Rieu in Maastricht voor maar liefst 13 concerten en dat zorgt voor een hoop gezelligheid en drukte. Ik woon op loopafstand van het Vrijthof en als de wind goed staat, hoor ik de vuurwerk knallen en af en toe een beetje muziek. Genieten! Verder kan ik ook echt genieten van alle nationaliteiten die op dit moment in Maastricht verblijven. Chic gekleed, haren netjes gekapt en nauwkeurig opgemaakt, klaar voor een avondje bij André.

Het is écht zomer
Het goede leven in Limburg wordt allemaal nóg mooier met het mooie weer van de afgelopen tijd. Het is écht zomer en het lijkt wel alsof we in Frankrijk wonen! Zwoele zomeravonden, lang op het terras vertoeven met een goed glas rosé. En dat allemaal zonder een vestje aan te hoeven trekken, want koud wordt het niet. Daar kan ik echt ultiem van genieten. Zo zat ik een tijdje geleden met een goede vriendin op het heerlijke terras van Lumière Cinema met uitzicht op het Bassin. Terwijl het water op de achtergrond kabbelde, kletsten wij honderduit over van alles en nog wat. Het zijn de kleine dingen, maar ik probeer daar de laatste tijd wel echt bewust over na te denken en ook ín het moment te leven. Dus: die telefoon weg als je op het terras zit en voor even oor en oog hebben voor degene die naast je zit in plaats van de Instagram-wereld die je toch niet kent. #lekkerbelangrijk

The real life
Over Instagram gesproken. Ik werd erg aan het denken gezet door de mooie column van collegablogger Yoëlle. Zij schreef over haar #beachbody, die deze zomer niet helemaal is zoals ze had gehoopt en het feit dat ze zich eigenlijk maar druk maakt om niks. Want waarom zou je je zo vergelijken met alle perfecte #instagirls met perfecte, afgetrainde lichamen? Zo herkenbaar! Ik zat vorig weekend aan het zwembad en ik dacht: nou, mijn buik had ook wel wat meer in shape mogen zijn voor de zomer. Ik had niet zoveel chips moeten eten. Maar daarna dacht ik meteen: so what? Waar maak ik me druk om? Ik ben gezond, heb een fijn leven en ik hou van lekker eten. Want dat is het bourgondische leven waar ik zo van hou en waar ik écht gelukkig van word.  

Volg jij Tedje en Chapeau Magazine al op Instagram?  

———
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu