Home > Mode en Beauty > Festival de Cine de Cannes 2016

Festival de Cine de Cannes 2016

Auteur: Elise Crutzen

Alle elegantie ter wereld strijkt gedurende iets meer dan een week in de Côte d’Azur neer. Met als motief: acte de présence geven op de 69e editie van het Festival de Cine de Cannes. Na onder meer de rode loper verschijningen van Blake Lively, Doutzen Kroes en Jessica Chastain te hebben aanschouwd – tijdens de Opening Night Gala en vlak voordat de nieuwe film van Woody Allen ‘Café Society’, die hoofdredacteur Jo Cortenraedt bijwoonde, werd gelanceerd – stelden we een korte trendsamenvatting van de eerste avond samen. Benieuwd naar de eerste nude dresses, tinten geel en vurige bloemen? Scroll dan naar beneden.


De Naakte Jurk

Actrice Blake Lively en topmodel Bella Hadid (dochter van Nederlands ex-topmodel Yolanda van den Herik) verschenen allebei in een zogeheten nude dress. Dit is een type huidkleurige jurk die vorig jaar tijdens Cannes om het lijf kleefde, al dan niet succesvol, van bijzonder veel vrouwelijke celebrities. Maar met zulke glimmende details zoals pailletten, voorzichtige doorkijkjes en strakke lichaamsvolgende silhouetten was het voor Blake Lively een meer dappere prestatie dan voor Bella Hadid om in haar Versace-nude te verschijnen. De 28-jarige actrice is namelijk in verwachting van haar tweede kind. De Amerikaans-Nederlandse Bella Hadid (19) draagt hier een jurk van Roberto Cavalli opgefleurd met een halsketting en hooggehakte sandalen van Stuart Weitzman. 

Het Brigitte Bardot-effect

In een eerder blog gaven we al aan dat het Brigitte Bardot-top met afhangende schouders een grote trend is van dit modeseizoen. Het was dan ook te verwachten dat deze trend zou aanwaaien aan de Côte d’Azur; daar waar Brigitte zelf meer dan een keer poseerde voor heel wat camera’s. Enfin, de Frans-Algerijnse actrice Leïla Bekhti (32) en de Chinese actrice Gong Li (50) verschenen in een elegante versie ervan, weliswaar in jurk-uitvoering maar daarom niet minder mooi. 

Tinten Geel 

Van romig mayonaise tot aan pittig mosterd: de rode loper werd bedekt met rijke variaties op de kleur geel. Actrice Jessica Chastain (39) droeg een strapless creatie van Versace met sierlijke plooien – old school Hollywood zoals we van haar gewend zijn. De Franse actrice Gaia Weiss (24) droeg daarentegen een moderne Mugler jurk met hooggehakte sandalen van Giuseppe Zanotti. Wie nog meer geel kleurden: o.a. Kirsten Dunst, Blake Lively en Anna Kendrick.

Vurige Bloemen

Rozen of klaprozen, een sensuele keuze die de persoonlijkheden van de Franse actrice Frédérique Bel en de Amerikaanse actrice Kirsten Dunst verder onderstrepen.

Welke trend is jouw favoriet? Laat het ons weten via redactie@chapeau-magazine.com.

Beeld: Magicinfoto, Denis Makarenko / Shutterstock.com

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.