Home > Mode en Beauty > Fall/winter 2022: hét najaar vol comfort en warme kleuren

Fall/winter 2022: hét najaar vol comfort en warme kleuren

Al 51 jaar ontwerpt de Belgische familie Van der Elst stijlvolle vrouwenkleding in hun atelier in Aalter. Marie Méro is vakmanschap met een grote V. Anno 2022 is er nog dezelfde missie als toen: vrouwen van alle generaties trots maken op zichzelf dankzij tijdloze en elegante kledij.

Je kunt de etalages van Marie Méro moeilijk voorbij lopen zonder te stoppen. De fleurige, stijlvolle stuks spreken menig vrouw aan. Sinds jaar en dag staat het merk voor de unieke cocktail van een handgemaakte collectie, een persoonlijk onthaal en een trendy winkelinterieur. Om die reden zet het familiebedrijf bewust in op fysieke winkels. „We vinden een naadloze klantenervaring heel belangrijk”, zegt Steven Van der Elst, co-eigenaar en zoon van de oprichters. „Dat kunnen we waarmaken door een persoonlijke aanpak voor elk klant.” Vandaag hangen hun stuks in de rekken van tweehonderd multi-merkenwinkels en maar liefst tien concept stores, waarvan twee in Hasselt en Maastricht. Dat het klassevolle karakter de collecties van Marie Méro onderscheidt, bewijst de kledingkast van het Belgische konings-huis. Zo is zowel koningin Mathilde als prinses Astrid al gespot met een jurk van het lokale modemerk. „Ik draag Belgische merken een warm hart toe”, luidde het antwoord van Mathilde op een bedankbriefje dat het merk schreef. Prinses Elisabeth zou zomaar eens kunnen volgen als royalty die Marie Méro draagt, want er zijn stuks voor alle generaties te vinden in de winkels.

Het najaar van 2022 staat voor Marie Méro in het teken van comfort en tijdloosheid. Net zoals het leven meer hybride is geworden, geldt dat ook voor je kleding. Het Belgische merk speelt daarop in met een selectie van kledingstukken die comfortabel zijn, maar vooral ook passen op meerdere momenten van de dag. Uitgevoerd in gebreide stoffen – ultra-dun en fijn tot grof en robuust – in warme kleuren met een levendige toets. De perfecte outfit voor op kantoor – ook als dat thuis is, een avondje uit of een middagje shoppen. Alles kan.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.