Home > Mode en Beauty > Designer Detox bij Judith Osborn

Designer Detox bij Judith Osborn

Auteur: Yoëlle Smith

Uitverkoop bij Judith Osborn, ondernemer, televisiepersoonlijkheid en kunstenares. Zodra ik er lucht van kreeg via social media ging ik per direct naar haar speciaal gemaakte instagram @Judithruimtop waarop ik al haar spullen kon bewonderen die ze wegdeed voor de Fashion Detox. Bij zo’n grote opruiming, ook bekend als een closet cleaning of garage sale, worden nauwelijks gedragen tassen, jassen en schoenen van topontwerpers aangeboden voor een prikkie. Hallelujah!

Ik kan me het exacte moment nog goed herinneren. Ik zat in Italië en mijn hart sloeg van opwinding, en door een plotselinge adrenalinestoot, een slag over. Mijn opwinding was zo groot, dat ik zelfs de overheerlijke spaghetti van mijn schoonmoeder liet staan. En mensen die mij kennen weten van me dat ik nóóit eten laat staan, of er moet er al echt iets goed mis zijn.

Echte fashionistas echter zullen me begrijpen… Soms kan een vrouw meer vlinders voelen voor een bepaald soort tas of kledingstuk dan voor een man. Dat was in dit geval ook zo. Toen de iconische kunstenares afstand deed van haar exclusieve designer items verkeerde ik in een staat van totale shock. Ik moest en zou er iets van hebben. De enige ‘maar’ was dat ik op het moment van de ‘big sale’ in Italië zat. Shit!

Gelukkig zag Judith mijn bericht nog nét voor de storm en wist ze twee tassen voor me opzij te leggen. Leuk was het om te zien hoe gretig alle vintage designer-websites aasden op haar stukken, en zij desondanks ruimte wilde laten voor de juiste nieuwe eigenaar. Met dit soort kleine ‘kunstwerkjes’ is het bijna een adoptieproces. Vandaar ook de vele #mynewbaby op Instagram van modemeisjes bij het aanschaffen van een nieuwe designertas.
   
                  

Vorige week maandag was het dan eindelijk zover. In een nieuwbouwwijk net buiten Amsterdam centrum stapte ik haar appartement binnen. Het was een combinatie van kunstzinnige, super gestructureerde chaos. Een mega-enthousiaste Judith verwelkomde ons in haar huis. Een klein, knap vrouwtje, met een ongelooflijk goed getraind lichaam. Ze verontschuldigde zich voor haar natte haar dat in een strakke knot naar achter was gestoken. Ze kwam net terug van het joggen, vandaar. De sexy stoeipoes die we van TV kennen zag er zoveel anders uit in het echt, een ware natuurlijke schoonheid.

Haar kledingkast doet al je meisjesdromen overstijgen, zo bleek al snel. Een wand vol met schoenen, schoenen en nog eens schoenen. En van die schoenen ging er ook heel veel weg voor de fashion detox. Zo stond ze muiltjes van Gianni Versace af voor maar € 50. Even twijfelde ik of ik mijn Titanic-maat 41 in haar poezelige schoentjes wilde proppen omdat ze zo beeldig waren. Toch maar niet gedaan… Uit een glazen kast haalde ze mijn twee ‘baby’s’ tevoorschijn.

Een zijden handgeschilderde Fendi tas die ze bij Harrods had gekocht en die ik voor maar € 85 (!!!) mocht overnemen en een zeer zeldzame vintage Dior tas (cadillac bag) ontworpen in de tijd dat John Galliano nog de hoofdontwerper was. Oh My! Mijn dag kon niet meer stuk! Vooral niet toen ze vervolgens een rondleiding gaf door haar huis en al haar kunstwerken liet zien. Mijn verliefdheid op mijn nieuwe tassen werd nog overgestegen door het geluk dat ik voelde bij het zien van haar schilderijen. Ik weet niet veel van kunst en dacht altijd dat het een tikkeltje overrated was, maar haar werk liet me achter met kippenvel en emotie.

Terwijl ze het liet zien werd ze zelf ook opnieuw geëmotioneerd door haar werk. Prachtig en puur. Krachtig en kwetsbaar. Dit zien we soms ook in onze eigen levensloop terug. Lange tijd zijn we zo zeker van bepaalde idealen, denkende dat ze het hoogst haalbare zijn. Totdat er op onverwacht moment iets voorbijkomt dat nog meer onze aandacht grijpt en dat al het andere doet verbleken.

En in alle eerlijkheid: in mijn geval kan dat ook een bord spaghetti zijn.

_______________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu