Home > Mode en Beauty > 10x fashion fails na de feestdagen

10x fashion fails na de feestdagen

2019 is nog maar net van start en alle goede voornemens, waaronder #healthy levensstijlen en #mezelfverwennen, vliegen je om de oren zodra je Instagram opent. Hoewel vrijwel iedereen het erover eens is dat het kenbaar maken van goede voornemens op 1 januari een vreselijk cliché is, ben ik van mening dat het desondanks een goede stok achter de deur is om je persoonlijke doelen na te streven.

Het betekent echter niet dat iedereen hier even handig mee omgaat. Vooral op het gebied van mode en lifestyle willen we zo net na de feestdagen nog wel eens drastische missers maken. Daarom 10x fashion fails die je beter in 2018 kunt laten:

1. Een maat kleiner kopen omdat je toch gaat afvallen.

Dit sloeg in 2009 al nergens op en anno 2019 nog steeds niet. Koop de maat die je écht draagt, geniet van je outfit en mocht je afvallen: er zit overal wel een Turkse tailor om de hoek die je never nooit teleurstelt in zijn of haar precieze maatwerk.

2. De duurste sportoutfits aanschaffen om vervolgens nooit te beginnen aan die hardloopsessies in de vroege ochtend. 

Dit gaat vrijwel altijd gepaard met het jaarabonnement van de goedkoopste sportschool van Nederland die je altijd begin jaar aanschaft om na drie weken met veel excuses niet meer te gaan.

3. Je hijsen in dat veel te strakke pakje dat alleen paste na je grootste break-up (omdat je toen niet meer at van liefdesverdriet): HET-ZAL-PASSEN.

No way dat jij na de feestdagen maat 42 draagt zoals je vervelende tante zomaar liet vallen bij het Nieuwjaarsdiner. Maat 38 heb je. Bij Zuid-Europese maten max maat 40. Maar that’s it.

* Kuch Kuch, geloof je het zelf?*

4. Alleen maar zwart dragen, want dat slankt af.

Tenzij je zojuist weduwe bent geworden of een ode brengt aan Morticia Adams kan dagelijks in zwart wel even wachten. 

5. Alleen maar een wijde tent dragen, want dan zie je je kerstbuikje niet.

Er is ook nog niet iemand vrolijk geworden van een wijde partytent als outfit. Het maakt oud en straalt onzekerheid uit, laat zeker ook vooral die lange kralenketting op feesttent achterwege. Ook al draag je maatje 50 of meer: show your curves, die ene maand van het jaar net even iets meer rondingen dan de andere maand. Het zij zo, own it!

6. Knellend corrigerend ondergoed dragen.

Grote huidkleurige Spanx. Tot nu toe kwam alleen Bridget Jones hiermee weg bij Daniel Cleaver die het grote oma-ondergoed uiterst sexy vond. Kleine reminder: het was maar een film. Met Hugh Grants reputatie in real life – bezoekjes brengen aan vrouwen van lichte zeden – betwijfelen we of deze dames ook grote, huidkleurige onderbroeken met pijpjes droegen wanneer de acteur even langs wipte.

Ga daarom liever voor een mooi lingeriesetje waar je je vrouwelijk en comfortabel in voelt, je lief ziet je liever met een vetrandje om het mooie kantje dan in een groot, knellend vleespak.

7. Je wintergarderobe per direct naar zomer veranderen.

Wij Nederlanders hebben de neiging om bij de eerste zonnestralen al per direct onze blote benen te showen. De bermuda’s en rokjes komen uit de kast en onze enkels gaan gelijk bloot wanneer het >10 graden Celsius is. Het is koud, het ziet er belachelijk uit en die snotterbel matcht niet bepaald, tenzij je graag groen draagt. Blijf daarom nog even warm gekleed en varieer met (lichte en felle) kleuren om je niet zo winters somber te voelen.

8. Elke week je foute kersttrui aan naar werk: want het is comfy.

Nee, gewoon niet doen.

9. Je Fred paillet outfit van Oud en Nieuw casual doordragen in 2019.

Tenzij je achtergronddanseres bent voor Beyoncé’ s nieuwe wereldtour is een glitterpakje alleen veroorloofd tijdens nieuwjaarsavond of tijdens een spectaculaire award-uitreiking.  

10. New year new me, dus kom maar op met dat korte, roze kapsel dat Rihanna zo goed stond.

Het spreekwoord‘spijt hebben als haren op zijn hoofd is er niet voor niets. Nieuwe looks uitproberen is altijd leuk, maar blijf dicht bij jezelf, want wanneer een drastische verandering in je kapsel slecht uitpakt, ben je écht de Sjaak.

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu