Home > Mode en Beauty > Tips voor je reinigingsroutine

Tips voor je reinigingsroutine

Auteur: Tedje van Gils

We reinigen onze huid veel te weinig. We weten dat het belangrijk is om het elke ochtend en avond te doen, maar toch vertikken we het. Je bent echt de enige niet die denkt: een nachtje met make-up slapen kan toch geen kwaad? Toch is slapen met make-up alles behalve goed.

Ook al draag je niet altijd make-up: het reinigen van het gezicht is een stap in de routine die eigenlijk niet mag worden overgeslagen. Je poriën raken snel verstopt door foundation. En als je met mascara op slaapt, breken je wimpers sneller af en kunnen je ogen ontstoken raken. En dat wil je niet! Het devies luidt dan ook: reinig je huid twee keer per dag. Bovendien werken verzorgingsproducten ook beter op een gewassen gezicht. Maar hoe reinig je dan je huid het beste?

Een schoon gezicht is het halve werk
Je gezicht reinigen in een paar seconden met alleen water? Dat is niet voldoende. Zeker niet in de tijd waarin we leven met vervuilde lucht en het gebruik van make-up. Resten make-up, vuil en overtollig talg blijven op je huid zitten en dit kan onzuiverheden en verstoppingen veroorzaken.

Water alleen is niet genoeg, je huid heeft meer nodig. Zo kun je een reiniging van twee stappen hanteren. De eerste reiniging zorgt voor het verwijderen van oppervlakkig vuil, zoals make-up en overtollig talg. De tweede reiniging verwijdert de rest van de vuilresten. Het is belangrijk om je gezicht zowel ’s ochtends als ’s avonds schoon te maken. Is dat dan niet wat te veel van het goede? Nee! Tijdens het slapen produceert het lichaam talg. Overdag gebruik je misschien make-up en wordt je huid vies door vuil van buiten en talgproductie. Het is daarom echt niet verkeerd om tweemaal daags het gelaat te wassen. Bovendien worden verzorgingsproducten beter opgenomen op een gereinigd gezicht.

Welke reiniging voor je huid?
Er zijn een heleboel reinigers op de markt, maar welke moet je nu kiezen? Kijk altijd goed naar de conditie van je huid: droog, gecombineerd of vet? Is je huid droog en gevoelig, dan is het goed om je huid zo mild mogelijk te reinigen. Gebruik bij voorkeur alleen ’s avonds een milde reiniger (melkachtig product met verzorgende olie) die je afspoelt met water. ’s Ochtends is afspoelen met water voldoende. Een normale tot vette of een gecombineerde huid kun je twee keer per dag wassen met een milde reiniger. 

Nog een paar handige en snelle tips:
– Was je gezicht altijd na het sporten
– Dep je gezicht droog in plaats van wrijven
– Gebruik een schone handdoek
– Breng een crème aan als de huid nog een beetje vochtig is

Foto’s: Shutterstock

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.