Home > Mode en Beauty > De stijl van… Petra Stienen

De stijl van… Petra Stienen


De stijl van PETRA STIENEN (52)
Publicist, Arabist , Eerste Kamerlid D66, afkomstig uit Roermond

Vrouwelijke elegantie
„Van Arabische vrouwen leerde ik als voormalig diplomaat dat professionaliteit en vrouwelijke elegantie prima samengaan. In landen rond de Middellandse Zee mag het allemaal wat uitbundiger. In Nederland is het meer van: doe maar gewoon. Ik vind het leuk om er mooi en verzorgd uit te zien, dat is ook wel Limburgs. Ik houd erg van groen en paars. De kleuren van de natuur en spiritualiteit. Zwart en wit zijn ook favoriet. Wilde dessins draag ik niet. Mijn stijl is een mix van sportief elegant. Daarom draag ik graag merken als Drykorn en Filippa K.”

Pigmentvlekjes
„Als ik op tv kom, willen visagisten mijn pigmentvlekken vaak wegwerken. Ik niet. Die vlekjes horen bij mij. Ik ben er trots op en houd van naturel. Okay, ik heb mijn looks wel mee, maar schoonheid zit vooral van binnen. Op mijn 52ste krijg ik meer complimenten over mijn uiterlijk dan toen ik begin 30 was. Dat komt doordat ik me zo goed voel. Vitamine E crème van Bodyshop en Boeddha bodylotion van Rituals is alles wat ik gebruik. Mijn geluk is dat ik de zachte huid van mijn moeder heb geërfd.”

Hoge hakken
„Ook al ben ik 1.82 meter, ik draag heel vaak hoge hakken, meestal van Fred de la Bretoniere. Wat je bijzonder maakt, moet je in de etalage zetten, predikt het Franse stijlicoon Ines de la Fressange. Daar ben ik het helemaal eens. Een collega merkte tijdens Prinsjesdag op: ‘Jezus, wat ben jij groot!’ Waarop ik zei: ‘Olifanten zijn groot, giraffen zijn lang.’”

Bohemien rommelig
„Mijn inrichting is een beetje bohemien rommelig met mediterraan Arabische kleuren. In onze woonkamer staat een grote paarse bank. Dat vinden de vriendinnen van mijn dochter fantastisch. Onze badkamer is brikrood in Marrakesh stijl. In het koude Nederland voelt mijn huis als een warme, knusse jas.”

show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu