Home > Blog Sander Kleikers > Onfeilbaar

Onfeilbaar

‘Onfeilbaar’ is wel het woord van de week. Het opgenomen videotje van ons koningspaar was voor de ene royaltydeskundige historisch, voor de andere een toneelstukje.

De blik van Máxima was er een van oprechte bezorgdheid of juist gespeelde tristesse. ‘Wij blijven ons samen met u inzetten om het coronavirus eronder te krijgen”, verzekerde Willem-Alexander. We zijn betrokken, maar niet onfeilbaar”, reflecteerde hij aan het eind, terwijl zijn vrouw instemmend knikte.

Ik las dat de helft van de Nederlandse onderdanen de video ongeloofwaardig vond.

Onfeilbaar Nederland dus.

In de wetenschap dat deze week veel hotels waren volgeboekt, de bijpassende restaurants incluis.

Ik sprak een vriend die met zijn gezin het slotweekend van de herfstvakantie al lang geleden had geboekt. Na enige twijfel was hij toch maar gegaan. Zijn hotel had wel intussen twee verschillende diner-shifts ingevoerd, de vroege vanaf 17uur en de late vanaf 19.30uur. Hij vertelde me dat de late shifts al snel op waren. Dus mocht hij al om 17uur aanschuiven voor het viergangendiner met bijpassend wijn-arrangement.

Het voortdurend betwijfelen en bediscussiëren van ieder besluit helpt mij totaal niet.

En ik weet heel goed dat niet iedere maatregel even logisch is, of een groot grijs gebied kent.

Vrijdagmiddag kwam dan plots het bericht van het kabinet dat hotels ook vanaf 20u geen alcohol mochten schenken. Paniek in de tent. Alle ‘late shifters’ wilden omboeken, want een hertenrugfilet met een glaasje water was niet het idee van een geslaagde vakantie.

En zo was er weer eens discussie. ‘De horeca was al genoeg aangepakt, nu ook nog een hotel-drooglegging in hotels? Wat denkt Rutte wel niet?’

De maatregelen zijn pijnlijk (maar het aantal besmettingen evenzo). Ik kan erover meepraten. Ook voor mij als ondernemer hebben deze beperkingen grote gevolgen.

Tegelijkertijd zitten we er samen in, en komen we er dus alleen ook samen uit. In tijden van crisis houd ik me graag vast aan de collectieve overlevingsdrift.

Het voortdurend betwijfelen en bediscussiëren van ieder besluit helpt mij totaal niet.

En ik weet heel goed dat niet iedere maatregel even logisch is, of een groot grijs gebied kent. Zie de hele discussie rondom hotel-restaurants.

Mijn vriend dronk er een extra slok op, en liep vrolijk en rozig om 19.30u weer terug naar zijn hotelkamer.

Ik deed deze week hetzelfde, thuis op de bank. Ik zag Máxima en Willem zitten. Las de social media discussie daarover. Trok vervolgens zelf een fles wijn open en bedacht: ‘wie is eigenlijk onfeilbaar?’ Een overpeinzing waard.

show auteur

Auteur: Sander Kleikers

Sportliefhebber met een informele en informatieve schrijfstijl

Sander Kleikers

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu