Home > Culinair > Reis & Spijs, de Kasteleneditie: Château St. Gerlach

Reis & Spijs, de Kasteleneditie: Château St. Gerlach

Komend weekend (4 en 5 juli) vindt de eerste Zuid-Limburgse editie van Reis & Spijs plaats. Reis & Spijs is een smakelijke ontdekkingstocht in de eigen regio en werd voor de eerste keer georganiseerd tijdens de intelligente lockdown. Met Reis & Spijs wilde organisator Boy Haenen deelnemers hun eigen regio laten (her)ontdekken en konden deelnemende horecapartijen toch nog wat omzet genereren.

Voor de Zuid-Limburgse editie van het evenement zocht Boy Haenen de samenwerking met Chapeau. In het weekend van 4 en 5 juli bezoeken alle deelnemers een vijftal kastelen tussen Limbricht en Valkenburg. Een van die kastelen is het in Valkenburg gelegen Château St. Gerlach: een landgoed vol herinneringen en met een overweldigende schoonheid en grandeur. Een plek waar kunst, natuur en ultiem ontspannen samenkomen.

Het voormalige klooster en prachthof van Château St. Gerlach zijn omgetoverd tot hotelkamers en suites, huiselijke hotelappartementen en een restaurant. Het nieuwe St. Gerlach Paviljoen biedt een veelvoud aan mogelijkheden voor bijeenkomsten en evenementen, zowel privé als zakelijk. In de kasteelhoeve, die dienstdoet als toegangspoort tot het landgoed, ligt Burgemeester Quicx, Coffee & More.

De grote passie voor eigen en lokale producten zet de toon op het château. Pure smaken uit eigen omgeving en tuin die vertaald worden naar verfijnde gerechten. Wandel door de fruitgaard en de groentetuin. Duik de natuur in en ontdek wat voor moois het omringende natuurgebied Ingendael te bieden heeft. De kunst die op het landgoed tentoon wordt gesteld is daarnaast een ontdekkingstocht op zichzelf.

Wil jij Zuid-Limburg (her)ontdekken en tussendoor genieten van verschillende hapjes? Tickets kosten 34,95 per persoon en zijn te koop via www.reisspijs.nl.

hide auteur

Auteur: Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.