Home > Branded content > ‘Limburg blijft lonken’

‘Limburg blijft lonken’

Ze ging tien weken lang op zoek naar geluk, rust en verrassingen in Zuid-Limburg. Ze sliep in 23 verschillende accommodaties, reisde kriskras door de regio en produceerde elke dag een nieuw verhaal. Onder de noemer ‘Limburg lonkt’ maakte blogger Naomi uit Zoetermeer dit najaar een bloggersreis door Zuid-Limburg met als doel de regio als ‘geluksregio’ op de kaart te zetten, met ‘good life’ en ‘onthaasten’ als sleutelwoorden. Chapeau sprak haar na afloop van de campagne, vlak voordat ze huiswaarts ging.

Het zit erop, na tien weken verlaat je de provincie. Blij om naar huis te gaan?
„Tien weken zijn voorbij gevlogen. Ik ga met een dubbel gevoel naar huis: het is fijn om weer even een vaste thuisbasis te hebben en niet meer telkens te hoeven verplaatsen, maar het is ook raar om mijn toffe Volkswagenbus, het Limburgse leven en het landschap dat zo vertrouwd is geraakt, achter me te laten. In tien weken tijd is er zoveel gebeurd, ik ben op zoveel plekken geweest en heb ik zoveel gezien en gedaan. Het wordt weer wennen aan mijn ‘normale leven’.”

Welk beeld had je van Zuid-Limburg, voordat je aan de blogsabbatical begon?
„Ik kende het gebied eigenlijk alleen van een korte vakantie heel vroeger met mijn ouders in een vakantiepark in Valkenburg. Echt een heel duidelijke herinnering had ik er niet aan. Het Heuvelland kende ik helemaal niet. Ik ben totaal verrast door de schoonheid van het landschap hier. Het grappige is dat mijn vader het er vaak over had, dat hij graag naar Zuid-Limburg op vakantie wilde. Ik snapte nooit waarom. Nu wel!”

Wat was voor jou de aanleiding om dit avontuur aan te gaan?
„Er vielen voor mij meerdere dingen samen. Ik werkte als online marketeer en merkte dat het begon te kriebelen om iets anders te gaan doen. Ik was toe aan een nieuwe stap. Ik had al een tijdje een blog en dacht erover om daar meer mee te gaan doen. Dus toen de oproep vanuit Zuid-Limburg voorbijkwam, viel dat voor mij eigenlijk mooi op zijn plek. Een unieke kans waarvoor ik mijn baan heb opgezegd. Bovendien sloot de essentie van mijn blog, die voornamelijk draait om persoonlijke zelfontwikkeling en persoonlijk geluk, perfect aan bij de insteek van de campagne die met name draaide om de zoektocht naar geluk, rust en verrassingen in Zuid-Limburg.”

Wat zijn jouw bevindingen t.a.v. Zuid-Limburg als regio voor geluk, onthaasten en het goede leven?
„Ik denk zeker dat dit een heel goede regio is om rust te vinden, om te genieten en tijd voor jezelf te nemen. Het is een fijne plek voor vakantie in eigen land. De natuur, het eten, de wellnessfaciliteiten en prachtige plekjes om te slapen. Dat stukje ‘buitenland in Nederland gevoel’, dat heb ik zeker ervaren. Tijdens een wijnfeest in Wahlwiller bijvoorbeeld; dat uitzicht vanaf de wijngaard, dan waan je je echt in Frankrijk!”

En de ‘Limburgers’, hoe gastvrij waren zij?
„Vanwege de campagne zat ik niet echt in de positie om daar een heel objectief beeld van te krijgen, maar ik kan niet anders zeggen dan dat ik overal bijzonder hartelijk ontvangen ben. Mensen lieten me in hun huis, namen me mee naar familie, lieten me gezellig mee-eten. En dat was geen onderdeel van de campagne! Uiteraard heb ik ook mogen ervaren dat het op geen enkele gelegenheid, nooit of te nimmer, ontbreekt aan goed eten en drinken. Je komt ergens binnen en voor je het weet heb je een stuk vlaai of goed glas wijn in je hand.”

Stel je komt over een jaar terug naar Zuid-Limburg, waar ga je dan beslist naar terug?
„Beeldhouwen en bierbrouwen bij Gulpener vond ik erg leuk, terwijl ik het uitgerekend van die twee niet had verwacht. Ook de Street-Art tour in Heerlen heeft veel indruk gemaakt en het ‘koeknuffelen’ vond ik heel bijzonder. Om te overnachten zou ik kiezen voor Maison Village in Noorbeek of een van de mooie appartementen waar ik geslapen heb.”

Wat neem je mee naar huis?
„De verhalen van de vele bijzondere mensen die ik heb ontmoet en ondernemers die mij hebben geïnspireerd met onder andere hun visie op duurzaamheid. Thuis ben ik daar nooit mee bezig geweest. Ik deed altijd standaard mijn boodschappen bij de grote supermarkt en nooit bij een kleine ondernemer. Dat gaat vanaf nu veranderen. En dan: liefde voor Limburg. Die neem ik mee. Ik heb een streek ontdekt waar ik nog vaak zal terugkeren. Ik had hier wel een halfjaar kunnen blijven. Er is nog heel veel dat ik niet heb gezien. In die zin blijft Limburg lonken.”

Lees de verhalen van Naomi terug via www.limburglonkt.nl

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu