Home > Culinair > Bistro K-Kanne gooit formule om

Bistro K-Kanne gooit formule om

Vijf jaar na de opening van Bistro K in Kanne gaat de zaak weer op de schop. Gedeeltelijk in elk geval, want hoewel het interieur in grote lijnen hetzelfde blijft, heropent K-Kanne over ruim een maand met een volledig nieuw concept.

In dat nieuwe concept nemen Bart Frijns en Pieter Janssen afscheid van het restaurantgedeelte van de bistro. ,,We gaan de zaak opsplitsen in twee delen: een dagzaak en een gedeelte dat af te huren is voor feestjes en private diners”, vertelt Janssen. In de dagzaak komt een uitgebreide ontbijt- en lunchkaart met kwalitatief hoogwaardige gerechtjes, van croissaints tot rijkelijk belegde broodjes. Om op locatie te nuttigen, maar ook om mee te nemen. ,,We willen met dit nieuwe concept inzetten op wandelaars en fietsers die komen genieten van de prachtige omgeving rondom de Pietersberg en Kanne.

De rede van deze overstap is het ondernemende karakter van de twee compagnons: binnen hun huidige concept hebben Frijns en Janssen bereikt wat ze wilden bereiken. Daardoor misten ze de uitdaging. Hun nieuwe formule willen ze in de toekomst op meerdere plaatsen introduceren.

Janssen windt er geen doekjes om dat het privéleven van hem en zijn collega een rol heeft gespeeld bij deze beslissing: ,,We hebben beiden een dochtertje. Het is momenteel zo moeilijk om goed personeel te vinden, dat we al die uren ’s avonds zelf opvullen. Dat willen we niet, we willen onze dames meer kunnen zien. Met deze formule kan dat.”

De verbouwing van K-Kanne wordt uitgevoerd onder leiding van Ontwerpbureau Reiters. De verbouwing start in de week van 14 februari en neemt naar schatting één maand in beslag. ,,We gaan niet heel rigoureus verbouwen. De stijl en identiteit van K-Kanne blijven bewaard; de aanpassingen liggen vooral op het gebied van kunst en aankleding. Het terras aan de voorgevel wordt helemaal aangepast; het wordt echt een hotspot!

Statiestraat 43 (BE) – K-Kanne.be

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Levensgenieter met een vlotte pen

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.