Home > Chapeau Community > CHAPEAU déjeuner dînatoire: eindelijk weer samen

CHAPEAU déjeuner dînatoire: eindelijk weer samen

Na een lange periode van binnen zitten, dineren met afhaalboxen en vergaderingen via Zoom mogen de teugels eindelijk weer wat losser. Er heerste maandag – ondanks het ietwat sombere weer – dan ook een opgewerkte sfeer op het landgoed van Château St. Gerlach. Daar kwam de Chapeau Community bijeen voor een zogenoemd déjeuner dînatoire, een Franse term voor een maaltijd tussen de lunch en het diner.

CHAPEAU déjeuner dînatoire is een tijdelijk alternatief voor het jaarlijkse relatiefeest Chapeau au Château. Waar het grootse lifestyleplatform normaal gesproken het begin van de zomer viert met een gezelschap van ruim vierhonderd genodigden, was het aantal gasten dit jaar – nog altijd rekening houdend met Covid-19 – beperkt. Onder koepeltenten op het terras van Château St. Gerlach genoten de gasten aan tafels van maximaal zes personen van zeven smaakvolle hapjes uit alle keukens Oostwegel Collection, vergezeld van de nieuwe, bijpassende huiswijnen die Oostwegel Collection produceert in samenwerking met Wijngaard St. Martinus.

Tussen de gangen door stond de avond in het thema van een viertal nieuwe ontwikkelingen. De Belgische acteur Matteo Simoni werd benoemd tot ambassadeur van het goede leven in Belgisch Limburg. Een prijs die hij volgens het publiek en de jury van Chapeau verdiende voor zijn rol in de campagne voor Visit Limburg. Voor Nederlands Limburg werd niemand minder dan sterrenchef Hans van Wolde tot ambassadeur benoemd. ,,Van Wolde draagt de kwaliteit van Limburg in heel Nederland en ver daarbuiten uit, met name op het gebied van streekproducten, smaak en gastvrijheid”, aldus het oordeel van de jury.

Ook lanceerde Chapeau, met oog op het aankomende toeristische seizoen, twee toeristische gidsen. ‘Grenswaterwandelingen Limburg’ en ‘Wijnfietsroutes Limburg’ zijn twee cross-mediale reisgidsen die allebei het DNA van toeristisch Limburg op unieke wijzen benadrukken.

Tot slot werd ook nog Chapeaus zomereditie, nummer 146, gepresenteerd. Dit nummer staat boordevol vakantie-tips in Limburg, culinaire verhalen over onder meer Château Neercanne, Bistro TWO en de Stadt van Luijk, 100 jaar Spa-Francorchamps en veel meer.

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Demy Janssen

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.