Home > Blog Sander Kleikers > Topsport  

Topsport  

De ogen haast vierkant, de cijfers duizelingwekkend, en de plakken zijn niet meer bij de houden. Het is pure topsport deze dagen op de Olympische Spelen. Om ze bij te houden!

Van de val van Suzanne Schulting naar haar Olympische titel en van het wereldrecord van Nils van der Poel naar de snelheidsduivel op de slee, Kimberly Bos.

De Winterspelen zijn halverwege, maar het lijkt wat minder te leven dan de Zomerspelen. En wat mis je dan veel! Atleten die tot het uiterste gaan, die vier jaar lang hebben uitgekeken naar dit moment. Die bezwijken onder de druk of juist daarvoor boven zichzelf kunnen uitstijgen.

Probeer het beste uit jezelf te halen

En het stimuleert ook nog eens. Proberen het beste uit jezelf te halen, diep te gaan en jezelf goed te verzorgen. Juist dat laatste  inspireert mij dan weer. Na een lange dag kijken, erover praten en werken nog een rondje hardlopen of wandelen. En dan een kilometertje extra doen, net even een stapje meer. Zoals de atleten op de Spelen dat als levenskunst hebben verheven.

Nog een hele week te gaan, om vervolgens het zwarte Olympische gat onder ogen te komen. Want na een verwende zomer van 2021 en een winter van 2022 moeten we straks weer twee jaar wachten tot de volgende Olympische spelen.

Dus veel plezier vandaag en de komende week! Een weekje topsport.

show auteur

Auteur: Sander Kleikers

Sportliefhebber met een informele en informatieve schrijfstijl

Sander Kleikers

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu