Home > Blog Sander Kleikers > Amore Infinito

Amore Infinito

Amore Infinito. De oneindige liefde. Het is de slogan van de organisatie van de Ronde van Italië. De romantiek ten top. Hoe arm het zuiden en rijk het noorden ook is, hoe verdeeld het land kan zijn: de liefde voor de koers is Italiaans universeel.

In de Giro win je geen lullige beker met grote oren. In de Giro win je de ‘Trofeo senza fine’! Want zelfs de prijs is oneindig. Met liefde werd de goud-zilveren trofee donderdag bij de ploegenpresentatie de lucht in gestoken, als ware het de heilige graal.  Uiteraard met de nodige eerbied en verheerlijkt door een prachtige Italiaanse donna.

De liefde voor de Giro kent hier geen grenzen.  Hier, in het noorden van Italië, waar gisteren in Bologna de 102e versie startte. Met ‘uzze Tom’ als een van de favorieten.

Zelfs bij het Italiaanse publiek. Op het grote plein in de oudste universiteitsstad van Europa was Tom de op een na populairste van het hele peloton. Op ‘de Haai’ na.

Italianen houden van bijnamen. ‘De Haai’ is Vincenzo Nibali.  Winnaar van de Vuelta, Giro en de Tour. Een bijnaam vanwege zijn aanvallende stijl. Overal waar hij gaat, wordt hij gevolgd door fotografen, cameraploegen en hordes fans. En voor iedereen maakt ie even tijd.   De Haai oogt ontspannen deze dagen. Zijn prooi in gedachten, vol zelfvertrouwen.

Tom is ook populair, Il bello. De mooie Tom is door de Italianen in 2017 definitief in de harten gesloten. Tom houdt van Italië en Italië houdt van Tom.   In de toonaangevende sportkrant La Gazetta dello Sport liet Tom nog even optekenen dat ie zo ongelooflijk van Italië houdt, dat hij hier het liefste komt en dat de Giro zijn favoriete koers is.  Het land, de vergezichten, het eten de passie.  ‘Alles komt hier samen’, aldus Il Bello.

Italië smelt, en dat kan waardevol zijn deze dagen. Waar Froome in de Tour steevast moest opboksen tegen de haat van de Fransen die zijn suprematie (en die van zijn ploeg) zat waren (hij moest zelfs een beker urine ontwijken), kan Il Bello niet meer stuk.

Ze tillen de Maastrichtenaar liefst hoogst persoonlijk naar het podium, al zal hij te maken krijgen met concurrenten als Yates, Roglic en Lopez.

Maar samen met de Haai is Tom de grote liefde van de Giro.

Daadwerkelijk ‘Amore infinito’ en ‘senza fine’.   De liefde die nooit of te nimmer meer kapot kan. Il Bello, Il Grande: Buona Fortuna!!

show auteur

Auteur: Sander Kleikers

Sportliefhebber met een informele en informatieve schrijfstijl

Sander Kleikers

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.