Home > Blog Sander Kleikers > Modeshow op de fiets

Modeshow op de fiets

Hoe gesoigneerd loopt u erbij als u gaat sporten? Kijkt u stiekem nog even in de spiegel? Haartjes goed, goed pakje aangetrokken voor de work-out? Want als je al niet de grootste indruk kunt maken met sport, dan in ieder geval met de juiste uitstraling, toch?

In de wielersport gaat dat hand in hand. Renners stappen altijd zeer gesoigneerd de bus uit op weg naar de start. Haartjes in de plooi, fiets geboend, helm recht.  Shirt, broek, sokken, alles is tiptop. Het moet er ook echt goed uitzien!

En strak ook, tenslotte speelt aërodynamica een grote rol. Deze week introduceerden we als wielerploeg Team Visma | Lease a Bike voor het eerst onze nieuwe tijdrit-helm. En toegegeven: dat is een revolutionair model. Moet ook wel binnen een grensverleggende organisatie.

Een snelle helm toch net iets belangrijker

Een helm moet veilig zijn, maar ook snel, met zo min mogelijk luchtweerstand. Dus ontwikkelde de ploeg samen met helm-maker Giro een nieuwe tijdrithelm. Een jaar lang werd daaraan gewerkt. Met windtunnel-testen op 3D geprinte poppen van onze Jonas Vingegaard of Riejanne Markus aan toe.

Aan het toeval wordt niks overgelaten, deze helm is sneller dan welke helm dan ook.

En in de half liggende positie op de fiets ziet die helm er heel goed uit.

Maar inderdaad, rechtopstaand is het nogal komisch, of misschien wel kosmisch. Toen de mannen de helm deze week voor het eerst opzetten, hebben we samen smakelijk kunnen lachen. Maar eigenlijk is dat compleet irrelevant. De helm is niet ontwikkeld voor mannen die rechtop staan. Het is een valhelm in tijdritpositie, de snelste ooit.

En toch buitelden grappenmakers over elkaar heen op social media. ‘De esthetiek was achter gebleven, een schande’.  Er werd volop gelachen, en zoals gezegd: wij lachten mee. Maar tegelijkertijd sporten onze renners niet voor de show. Onze renners willen winnen. Uitstraling is heel belangrijk , maar een handvol of meer seconden sneller door een nieuwe helm is nog iets belangrijker. Daarmee win je wedstrijden.

Dus de modeshow mogen we best verliezen, de wedstrijd liever niet. En daar hopen we uiteindelijk het hardste om te kunnen lachen. Als de prijzen worden verdeeld.

hide auteur

Lees nu

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.