Home > Blog Sander Kleikers > Goede voornemens allemaal, vanuit het trainingskamp

Goede voornemens allemaal, vanuit het trainingskamp

Eat, sleep, train, repeat. Essentiële onderdelen van een topsporter. Deze week zat ik er bovenop: het leven van de wielrenners van Team Jumbo-Visma. In het zonnetje en bij 22 graden traint het halve mannen- en vrouwenpeloton deze dagen in Spanje, om uit de korte winterslaap te ontwaken. En zich voor te bereiden op het lange seizoen dat er alweer snel aankomt.

In januari zijn de eerste wedstrijden in Australië, en dan te bedenken dat begin november het seizoen pas formeel eindigde. Korte vakanties en alweer in de Eat, Sleep, Train, Repeat-modus. Leven als een monnik, met trainingsschema’s, voedingsschema’s en rustschema’s. En met vaak immense fysieke inspanningen. Renners die zich even helemaal leeg rijden op een Spaanse berg. Uithijgen, afdalen en weer opnieuw vechten met de zwaartekracht. Tel daarbij nog de vele intensieve gesprekken op met coaches en ploeggenoten en je ziet pas echt hoe pittig zo’n trainingskamp is.

In december worden de doelen voor het nieuwe jaar gemaakt, de goede voornemens die deze atleten wél moeten volhouden. En dat geldt in een professionele sportorganisatie niet alleen voor de atleten, maar ook voor de coaches, voedingsspecialisten, verzorgers, mechaniekers, bikefitters en de ondersteunende staf. Dus ook het team communicatie (waar ik sinds 1 december deel van uit maak) maakt plannen, heeft doelen en benoemt verbeterpunten. Omdat in een topsportorganisatie iedereen constant bezig is met presteren en verbeteren. Samen winnen.

Team Jumbo-Visma bereidt zich in Spanje voor op lang seizoen 2024

Goede voornemens zijn niet meer zo vrijblijvend, ze zijn bindend. Op weg naar ontwikkeling, op weg naar nieuw succes.  Het historische wielerjaar 2023, waarin voor het eerst een ploeg drie grote rondes won, is bijna voorbij. En in het verleden behaalde resultaten bieden geen garanties voor de toekomst. Dus iedereen begint weer vanaf nul. Het trainingskamp zorgde voor veel nieuwe inzichten. Uitgeput en energiek terug naar huis.

Je zou het eigenlijk iedereen gunnen. Misschien op die immense fysieke inspanningen na dan.

 

show auteur

Auteur: Sander Kleikers

Sportliefhebber met een informele en informatieve schrijfstijl

Sander Kleikers

Lees nu

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.