Home > Blog Sander Kleikers > Dure Lokken

Dure Lokken

Kurt Cobain was ook een beetje mijn held in mijn jeugd. Een beetje, want ik was vooral met wielrenners bezig. Maar muziek hoorde er ook bij. Niet dat ik in mijn puberjaren een ruige rocker of alto was, verre van. Als zoontje van de herenmodezaak in Geleen hesen mijn ouders me liever in een ruiten broek en geel poloshirt (met opstaande kraag…). Iets waarvoor ik met terugwerkende kracht schadevergoeding eis.

Kurt was wel de muzikale held die met zijn stoere uitstraling en afwijkend geluid alle pubers in mijn omgeving in vuur en vlam zette. Ik luisterde naar Nirvana omdat het nu eenmaal zo hoorde, maar ook omdat ik als rechtgeaarde puber een beetje wilde schoppen, zij het in Lacoste kakkertjes-poloshirt.

Zijn vroege dood maakte zijn naam en nalatenschap nog waardevoller. Letterlijk, zo las ik deze week. Er werd namelijk fors geboden op zijn haar…. Zes om precies te zijn.

De zes haren bleken al meerdere keren van eigenaar te zijn gewisseld  

Nu werden eerder al voormalige relikwieën uit zijn leven geveild. Een vest van Kurt ging voor een slordige 3 ton over de toonbank. Krijg je toch bijna een starterswoning voor, ergens… misschien….

Een van zijn gitaren ging eerder voor serieus grof geld weg. Een liefhebber betaalde 5,3 miljoen euro voor dat geluid. Wat dan weer een fooitje is voor Sywert van Lienden, die met zijn ‘liefdadigheidsactie’ het complete Nirvana-instrumentarium had kunnen kopen, maar toch.

Deze week gingen dus 6 haren over de toonbank, voor als je het echt niet meer weet. Kurt’s haren waren altijd vettig, en zelfs met mijn Lacoste kraagje deed ik mijn best om mijn keurige coupe een beetje voor mijn ogen te laten hangen. En smeerde ik een beetje meer vette wax erin om de ‘drie weken ongewassen look’ voor elkaar te krijgen. Zeer tegen de zin van mijn ouders in uiteraard.

Nu betaalde een verzamelaar dus bijna 12-duizend euro voor die 6 vettige ongewassen haren, 2000 per haar van maximaal zes centimeter.

Hoe opmerkelijk ik dat bericht leek te vinden… de zes haren bleken al meerdere keren van eigenaar te zijn gewisseld. Ze waren een tijdlang in het bezit van John Reznikoff, die zegt de grootste verzamelaar van “historisch haar” te zijn. De Amerikaan heeft bijvoorbeeld ook haar van zanger Jimi Hendrix en president Lincoln in zijn verzameling.

Ik bedacht van wie ik ooit haar zou willen kopen….als het echt moest.  Van een wielerheld misschien?  Vooruit dan, Pantani!  En jij?

 

show auteur

Auteur: Sander Kleikers

Sportliefhebber met een informele en informatieve schrijfstijl

Sander Kleikers

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu