Home > Blog Sander Kleikers > Oranje boven

Oranje boven

Goed. Hij was een beetje dom, maar eerlijk gezegd natuurlijk net zo dom of onhandig als wij allemaal wel eens zijn (geweest). Of juist wel heel handig, want hij schudde ze iets te vaak en iets te enthousiast. In de volkse Oranje buurt zagen we de gewenste koning die midden in de maatschappij stond. Een koning die Oranje echt in zijn hart draagt en graag even komt buurten bij zijn medestanders.

Hij was een beetje dom’, zal zij dan weer ongetwijfeld zeggen.

Het gebaar was mooi, al zat kritisch Nederland alweer handenwrijvend en vinger wijzend klaar. En dus meldde Mark ingefluisterd dat de koning er zelf ook heel erg mee in zijn maag zat, omdat eens te meer hij ook mens bleek te zijn.

‘Hij was een beetje dom’, zal zij dan weer ongetwijfeld zeggen. Met dezelfde afkeurende blik tijdens zijn wat onhandige dansje, na de eerste goal van Oranje op dit EK.

Een dansje waar zelfs Willem Engel blij van werd, als een volleerde salsa-koning in de Arena. Engel is dan weer die man die Eriksen haast doodverklaarde als gevolg van het corona-vaccin, hoewel hij geen idee had dat Eriksen niet eens was gevaccineerd. Maar dat had hij uiteraard “nooit zo bedoeld…”

Terwijl de versoepelingen heel snel gaan nu, lees ik toch dat in het najaar alweer een vierde golf dreigt en dat een nieuwe lockdown niet wordt uitgesloten. Griekenland zal het dus nog even zonder onze majesteit en zijn familie moeten doen. Het tussenjaar van onze kroonprinses zal evenmin een vrij jaar zijn. Haar brief aan Mark vond ik een prachtvoorbeeld voor Sywert, die nog steeds volhoudt het rendement van zijn 9 miljoen te willen doneren aan goede doelen, die op hun beurt dat oneigenlijk opgevangen belastinggeld niet eens willen vangen.

De formatie loopt ook niet. Niet in het gouvernement, noch in Den Haag. En om over die van Frank de Boer nog maar te zwijgen. De 5-3-2 blijft voer voor discussie, ook nadat we twee keer hebben gewonnen. Maar dat kwam natuurlijk alleen maar omdat die anderen zo slecht waren.

We zeuren lekker verder over de hitte, de volgende lockdown, het vaccin, het kapje, de formaties en het Nederlands Elftal. Zo lang we discussiëren, gaat het allemaal nog niet zo slecht. Het is gewoon ons kikkerlandje op zijn best, Oranje boven.

show auteur

Auteur: Sander Kleikers

Sportliefhebber met een informele en informatieve schrijfstijl

Sander Kleikers

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu