Home > André Rieu > André Rieu van Maastricht naar Zandvoort

André Rieu van Maastricht naar Zandvoort

Bij de start van de Vrijthof-concerten had André Rieu al meteen weer een volgend hoogtepunt in zijn agenda. Op de laatste zondag van augustus staat hij samen met zijn Johan Strauss Orkest bij de start- en finishlijn op het circuit van Zandvoort tijdens de Grand Prix Formule I.

Daar zal hij met zijn orkest het Wilhelmus spelen voor een ongetwijfeld uitzinnige oranje menigte. En vervolgens speelt hij ook de Second Waltz in een bewerking, samen met dj La Fuente. „Dan gaan we het publiek helemaal gek maken.” Het orkest heeft daarna nog welgeteld tien seconden om van de piste te verdwijnen, voordat Max Verstappen en de zijnen vol gas gaan geven.

Bij zomerse omstandigheden zijn de Rieu-concerten 2023 op het Vrijthof als vanouds buitengewoon sfeervol. Met dit keer onder meer 150 doedelzakspelers, de Gospel Singers, een emotioneel optreden van Emma Kok (winnares van The Voice Kids) en voor de tweede keer op rij zangeres Dorona Alberti.

Na de eerste avond had André Rieu nog wel wat verbeterpuntjes voor zijn hele team, die hij meteen tijdens de nazit met zijn mensen doornam. „Het zal voor het publiek niet merkbaar zijn, maar op zo’n eerste avond heb toch altijd weer een paar dingen die net even anders uitpakken dat je hoopt. Dan moet je aan wat knoppen draaien om dat vervolgens te perfectioneren. Het kan immers altijd beter.”

Mede gelet op de mediterrane weersvooruitzichten zal de stemming op het Vrijthof elke avond weer uitbundig zijn met een dansend en zingend publiek, en dat twaalf avonden in drie weken lang.

 

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.