Home > André Rieu > André Rieu speelt Vrijthof plat met Emma Kok en Phil Bee

André Rieu speelt Vrijthof plat met Emma Kok en Phil Bee

Ondanks de kille temperaturen is André Rieu er samen met z’n Johan Strauss Orkest op de eerste avond van zijn reeks Vrijthof-concerten weer in geslaagd om het Vrijthof plat te spelen. De 11.000 bezoekers – inclusief de terrassen – kregen een gevarieerd programma voorgeschoteld met onder meer ruim vierhonderd blazers uit Limburg en daar buiten.

Het concert duurde extra lang, in totaal 3,5 uur omdat er twee keer gestopt moest worden omdat een zelfde mevrouw onwel werd. De tweede keer moest een ietwat bibberende Emma Kok in haar zomerjurk wachten totdat de medisch specialisten hun werk hadden gedaan. Maar al snel steeg de temperatuur op het podium weer en sloeg de vonk ook over op het plein, toen Emma haar nieuwe nummer Dancing on the stars overtuigend vertolkte. Een jaar na haar eerste optreden met André Rieu merk je dat dit 16-jarig talent enorm gegroeid is in haar optredens. Ze staat er als een huis, alsof ze al jaren de wereldpodia bespeelt.

Als speciale gast had André Rieu het andermaal dicht bij huis gezocht, deze keer de Limburgse zanger Phil Bee, bekend van onder meer het tv-programma The Voice. Hij vertolkte ditmaal geen songs van Joe Cocker maar opende met Sweet Caroline. Dat bleek een voltreffer, want het hele Vrijthof zong uit volle borst mee.

„Ik heb inmiddels al vaak op een podium gestaan, maar hier op zo’n vol Vrijthof naast André Rieu, dat is echt een unieke ervaring”, zo vertelde hij na afloop. Hij glunderde van oor tot oor en verheugt zich op de komende 11 avonden. Evenals André Rieu zelf die er als vanouds enthousiast inging. Niet alleen tot grote tevredenheid van zijn fans uit heel de wereld die deze zomer weer naar Maastricht komen. Ook de horeca-ondernemers kunnen hun plezier niet op. „Dit jaar waren we eerder uitverkocht dan ooit tevoren”, vertelde Berry Kuzelj die drie zaken op het Vrijthof heeft. „André wordt alsmaar populairder, het houdt niet op. Gelukkig maar voor Maastricht.”

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.