Home > André Rieu > André Rieu City Guide

André Rieu City Guide

Het kasteel van André Rieu in Maastricht (‘Huis de Torentjes’) is gebouwd in de zestiende eeuw. Het is gelegen langs de Maas en staat ook bekend als ‘Bevors’ of ‘Beaufort’.  Volgens de legende is dit de plek waar d’Artagnan, de musketier die wereldberoemd werd door de boeken van Alexandre Dumas, zijn laatste ontbijt had voordat hij sneuvelde tijdens het Beleg van Maastricht (1673).

Wie geïnteresseerd is in een bezoeken aan het kasteel, dient een VIP-pakket te boeken via André Rieu Travel,. Het pakket wordt geleverd met een uitgebreide rondleiding door dit prachtige kasteel. Voor echte fans is dit de ultieme ervaring! ,,Het zou je de koning van je kasteel kunnen laten voelen, maar dat voel ik niet”, zegt André Rieu. ,,Ik waardeer de sfeer, de schoonheid en de geschiedenis, en het laat mijn verbeelding wild lopen als je prachtige dingen creëert.

,,De oude mergelsteen, de gedetailleerde architectuur, de prachtige bloemen in de tuin; het stimuleert allemaal mijn zintuigen.  Ik merk op dat de gasten die we persoonlijk uitnodigen zich of hun gemak voelen in deze omgeving en dat is belangrijk voor mij. Ik hou van dit soort romantische architectuur. Het is dezelfde romantiek die je hoor in de muziek van Johann Strauss . Daarom hou ik zo van Wenen. Je vraagt je af waarom er tegenwoordig zo weinig gebouwen worden gebouwd op basis van romantische architectuur.”

Voor mijn concerten hebben we het wereldberoemde Slot Schönbrunn een keer nagebouwd. Het was het grootste podium dat ooit ter wereld is gebouwd. Maar dat was niet het belangrijkst: ik wilde gewoon dat het heel romantisch was. Het transporteren van een compleet kasteel is echter nogal moeilijk. Nu ik mijn eigen kasteel van steen heb, hoef ik niets meer mee te dragen.”

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu