Home > André Rieu > André Rieu biedt duizend Limburgse kinderen muziekles aan 

André Rieu biedt duizend Limburgse kinderen muziekles aan 

André Rieu gaat het muziekonderwijs in Limburg sponsoren. Hij heeft samen met de Stichting Cultuurfonds Limburg het initiatief genomen om kinderen muziekonderwijs te laten volgen. Per kind kost muziekonderwijs 425 € per jaar. Rieu wil maar liefst duizend kinderen in Limburg, die anders die kans niet zouden hebben, de mogelijkheid geven muziekles te krijgen en doneert 425.000 euro aan de Jeugdfonds Cultuur Limburg. „Ik gun ieder kind het plezier dat ik heb in muziek maken”, zegt de beroemde Maaastrichtse orkestleider.

„Mijn orkestleden en ik weten wat het betekent om elke dag plezier te hebben in het muziek maken, en avond na avond miljoenen mensen gelukkig te kunnen maken met muziek. De orkestleden  hebben allemaal van kind af aan muzieklessen gehad en een instrument leren bespelen. Zij beseffen daarom misschien beter dan wie ook, wat het betekent als je dat allemaal niet kunt. Als je niet het geluk hebt om als kind met muziek bezig te zijn, een instrument te leren bespelen en muziekles te krijgen.”

Het plan van de Stichting is, om een André Rieu Estafette Fonds in het leven te roepen, waarbij over een jaar iemand het stokje van André Rieu moet overnemen, om dan opnieuw duizend kinderen in Limburg te laten genieten van muziekles.

Rieu vindt het geen goede zaak dat muzieklessen in het huidig onderwijssysteem nauwelijks meer op het rooster staan, waardoor kinderen minder dan vroeger leren om muziek te maken. Via de stichting wil hij daar nu zelf iets aan veranderen. De voorzitter van Stichting Jeugdfonds Cultuur is Petra Dassen, burgemeester van Kerkrade.

Een aantal jaren was er al een dergelijk initiatief in de vorm van het project ‘Ieder kind een instrument’. In 2011 kwam Koningin Maxima naar een bijeenkomst van het Wereld Muziek Concours in Kerkrade om dit project te ondersteunen. Het WMC is blij met het nieuwe initiatief.  Secretaris Ludo Diels: „Dit is een geweldig gebaar van André Rieu. Wie op jonge leeftijd in aanraking komt met muziek, heeft daar later – actief en passief – profijt van. Voor kinderen is samen musiceren ook in sociaal opzicht belangrijk.”

André Rieu is al jaren beschermheer van het WMC.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu