Home > Kunst en Cultuur > Tropische start voor Rieu op het Vrijthof

Tropische start voor Rieu op het Vrijthof

André Rieu heeft op het Vrijthof in Maastricht een tropische start beleefd. Tot aan het einde van het concert, kort na middernacht, bleef het zeer warm op het plein. De maestro zelf stond het zweet op het voorhoofd, ondanks de speciale airco die op het podium was geïnstalleerd.

Maar Rieu heeft een uitstekende conditie en kon deze pittige fysieke conditietest met glans doorstaan. Meer dan tienduizend mensen genoten van een sfeervol optreden, met onder meer tal van muzikanten uit Roemenië, die de Maastrichtse orkestleider had meegebracht na zijn concerten in Boekarest.

Onder de gasten waren onder meer de kersverse burgemeester Annemarie Penn-te Strake, oud-burgemeester Gerd Leers, minister Plasterk en oud-EG-president Van Rompuy.

Er waren opvallend veel buitenlandse toeschouwers bij het concert, niet alleen uit landen als Engeland, Duitsland, Noorwegen en Italië, maar ook uit Australië, Brazilië en de Verenigde Staten. Daarom sprak Rieu merendeels Engels tussen de muzieknummers door. „Je merkt aan de reactie van het publiek welke taal het meeste aanslaat en dat was duidelijk Engels.”

Na afloop kreeg André Rieu van mevrouw Penn-te Strake een stevige omhelzing als felicitatie. „Deze man maakt zoveel mensen gelukkig, alleen dat al is zo knap.”

Fotografie: Harry Heuts

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu