Home > Kunst en Cultuur > André Rieu ‘vereeuwigd’

André Rieu ‘vereeuwigd’

Twee keer gehuldigd op één dag, het kon voor André Rieu niet op. Eerst de overhandiging van het eerste wetenschappelijke boek over zijn succes in het Museum aan het Vrijthof en daarna de onthulling van het plaquette aan het huis waar hij zijn jeugd doorbracht in het stadspark in Maastricht.

Kunstenares Désiree Tonnaer maakte een stadsplattegrond uit natuursteen, en daarop een bronzen ‘stempel’ met de handtekening van Rieu. „Ja, want hij heeft een duidelijke stempel op de stad gedrukt”, zei de kunstenares.  Burgemeester Onno Hoes was blij om deze plaquette, bedacht voor de 65e verjaardag van de musicus, te mogen aanbieden. Ook de oud-burgemeesters Philip Houben en Gerd Leers waren uitgenodigd. „Binnenkort sta ik bij hen”,  grapte Hoes, doelend op zijn naderend afscheid als burgemeester.

De onthulling van de plaquette werd luister bij gezet door het trommel- en klaroenkorps van harmonie Sainte Cécile uit Eijsden. Rieu is ere-bestuurslid van de winnaar van het WMC en betrekt deze harmonie bij veel van zijn activiteiten in en rond Maastricht.

Foto’s: Luc Hommes

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu