Home > André Rieu > André Rieu ambassadeur Jeugdfonds Cultuur Limburg

André Rieu ambassadeur Jeugdfonds Cultuur Limburg

Auteur: Maarten van Laarhoven

André Rieu heeft zich opgeworpen als ambassadeur voor het Jeugdfonds Cultuur Limburg. Deze organisatie maakt het voor kinderen uit armere gezinnen mogelijk om lessen te volgen bij een theaterclub, dansschool, kunstatelier of muziekvereniging.

Gezinnen waar de financiële mogelijkheden beperkt zijn kunnen – via een erkende intermediair – voor kinderen en jongeren tot 18 jaar een financiële bijdrage ontvangen van het fonds. Deze bijdrage wordt – na goedkeuring – rechtstreeks overgemaakt aan de instelling die de cultuurlessen aanbiedt.

,,Kinderen verdienen kansen”, zegt André Rieu in een toelichting op zijn ambassadeurschap. ,,Via het Jeugdfonds Cultuur maken kinderen kennis met muziek en musiceren ze samen. Dat zijn onvergetelijke ervaringen die je als mens vormen. Dat draag ik met hart en ziel uit.”

In Limburgs leeft ongeveer één op de tien kinderen met zijn ouders van 120 procent (of minder) van het bestaansminimum. Het gaat naar schatting om 22.600 kinderen. Ook deze kinderen verdienen het volgens Rieu om met cultuur, muziek, dansen bezig te zijn, reden waarom hij zich bereid verklaard heeft om op te treden als ambassadeur van het Jeugdfonds Cultuur Limburg. 

In 2017 ondersteunde het fonds 817 kinderen in Limburg. Zij volgden muziekles, dansten met andere kinderen, kregen lessen fotografie of deden anderszins mee aan culturele activiteiten.

André Rieu treedt komende donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag nog op het Vrijthof in Maastricht. De concerten zijn vrijwel volledig uitverkocht.

_______________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu