Home > André Rieu > André Rieu deelt gratis biologische wortelen uit

André Rieu deelt gratis biologische wortelen uit

Ter promotie van gezond voedsel is André Rieu in Maastricht begonnen met het uitdelen van biologische wortelen, waar de mensen niets voor hoeven te betalen. De bekende violist en orkestleider had een grote partij van deze wortelen overgenomen van boer Cornelis Mosselman uit Zuid-Holland, die groenten zonder chemische bestrijdingsmiddelen teelt.

De wortelen zijn de komende dagen gratis af te halen in de Food Coop ‘Gedeelde Weelde’ in het Sphinx-kwartier in Maastricht, dat gespecialiseerd is in onbespoten groente en fruit.

André Rieu heeft zich de laatste jaren verdiept op gezonde voeding, naast het sportprogramma dat hij met zijn personal trainer volgt. De orkestleider teelt ook eigen biologische groenten in zijn tuin. „Ik ben ervan overtuigd dat groenten en fruit waar geen pesticiden op zitten, gezonder zijn voor de mens, dus daarom draag ik dat ook uit. Een paar jaar geleden was ik bij een medisch congres waar een link werd gelegd tussen de ziekte van Parkinson en pesticiden. Vanaf dat moment eet ik alleen nog biologische groenten en fruit. Regelmatig krijgen mijn orkestleden groenten van mij, als de opbrengst weer overvloedig is. Hopelijk breng ik mensen zo op het idee om gezonder te gaan eten.”

André Rieu met een kist biologische wortelen van boer Cornelis Mosselman (rechts op de foto).

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.