Home > André Rieu > Orkest André Rieu bij afscheid Léon Melchior

Orkest André Rieu bij afscheid Léon Melchior

Op zijn eigen landgoed Zangersheide in Lanaken is massaal afscheid genomen van de paardenmagnaat Léon Melchior. Er waren 1800 genodigden aanwezig op de afscheidsceremonie die muzikaal werd opgeluisterd door het complete orkest van André Rieu, inclusief de sopraan Mirusia en de Platin Tenors, en ook de Mestreechter Staar. André Rieu trad zelf niet op, maar woonde de plechtigheid wel bij en bereidde samen met de familie Melchior de hele ceremonie voor.

De zwarte lijkkist werd opgesierd met rode rozen. Gesproken werd onder meer door Marino Keulen, burgemeester van Lanaken, die Melchior een wereldspeler noemde, aan wie Lanaken veel te danken heeft. Oud-burgemeester Gerd Leers van Maastricht roemde zijn combinatie van zakelijkheid en persoonlijkheid.

Vanuit de FEI-conferentie in Puerto Rico liet Frank Kemperman – tegenwoordig algemeen directeur van CHIO Aken en directeur van JIM Maastricht – weten dat hij zonder Melchior nooit zover was gekomen. De jongste dochter Judy Melchior beloofde de aanwezigen dat zij het levenswerk van haar vader zal voortzetten.

Na de plechtigheid werd het stoffelijk overschot van Leon Melchior in een zwarte lijkkoets naar de Maastrichtse begraafplaats op de Tongerseweg gebracht.

 

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu