Home > Limbourgeois > Boek over 75 jaar bevrijding Eijsden-Margraten

Boek over 75 jaar bevrijding Eijsden-Margraten

Op landgoed De Heerdeberg in Cadier en Keer is het boek ‘Portretten van de Vrijheid’ gepresenteerd, met als ondertitel ‘Verhalen over 75 jaar Liberation Eijsden-Margraten’.

Het boek is gemaakt door een team van schrijvers en fotografen van Chapeau Magazine in opdracht van de gemeente Eijsden-Margraten.

Burgemeester Dieudonné Akkermans toonde zich vol lof over de kwaliteit van het honderd pagina’s tellende boekwerk, dat vanaf dit weekeinde te koop is  in een aantal winkels in Eijsden-Margraten (zie de Facebook-account ’75 jaar Liberation Eijsden-Margraten en Maastricht’ voor de verkooppunten). „Moge dit naslagwerk mee bijdragen aan het bewustzijn hoe belangrijk het is om de vrijheid en de vrede te bewaken.”

In het boek komen niet alleen een aantal nog in leven  zijnde Amerikaanse veteranen en nog in Eijsden-Margraten  wonende ooggetuigen aan het woord, maar ook mensen die niet de oorlog en de bevrijding hebben meegemaakt, maar wel zeer begaan zijn met de gebeurtenissen van toen en de inspanningen om de vrijheid te koesteren. Ook de geschiedenis van de Amerikaanse begraafplaats in Margraten komt uitvoerig naar voren. Bij de uitreiking waren tal van in het boek geïnterviewde mensen aanwezig.

De presentatie van het boek past in de uitvoerige serie van herdenkingen in deze periode met dit weekeinde al een aantal festiviteiten in Noorbeek en vanaf komende week in onder meer Mesch, Eijsden, Cadier en Keer, Margraten en Maastricht.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu