Home > Society > Emma Kok extra troef van André Rieu bij kerstconcerten

Emma Kok extra troef van André Rieu bij kerstconcerten

Tijdens de eerste twee kerstconcerten van André Rieu in MECC Maastricht reageerde het publiek euforisch op de combinatie met de pas 15-jarige Kerkraadse zangeres Emma Kok. Tot verrassing van iedereen zong zij niet alleen haar inmiddels wereldwijd bekende lied Voilà, maar bracht ze ook een aantal kerstliedjes ten gehore, zoals in de toegift All I want for Christmas is you’.

De wereldster André Rieu heeft met Emma Kok een rijzende ster erbij en het is dan ook niet voor niks dat hij haar volgend jaar mee zal nemen op een internationale tournees. Opmerkelijk, omdat zij vanwege een maagverlamming een beperkte conditie heeft en het grootste deel van de dag verbonden is aan slangetjes voor sondevoeding. „Maar het is een flinke meid, dus die kan dat wel aan”, vertelde Rieu.

Emma Kok was blij met haar grotere rol in het MECC, nadat ze afgelopen zomer op het Vrijthof al haar hit Voilà mocht zingen. „Ik vind het super leuk dat ik van André al zoveel mag zingen op het podium. Zelfs bij de toegiften, samen met de sopranen en de tenoren. Echt geweldig.”

Aanstaande vrijdag, zaterdag en zondag worden deze kerstconcerten nog in MECC Maastricht gegeven, telkens voor 11.500 bezoekers. De grote hal waarin het concert plaatsvindt, is door de orkestleider omgetoverd tot een soort Venetiaanse balzaal, terwijl de hal ernaast als een grote kerstmarkt fungeert, compleet met ijsbaan.

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.