Home > Society > Benefietavond bij Valuas levert fors bedrag op voor Make-A-Wish Nederland

Benefietavond bij Valuas levert fors bedrag op voor Make-A-Wish Nederland

Een sfeervolle benefietavond in hotel-restaurant Valuas in Venlo, met als thema ‘persoonlijke aandacht voor elkaar’ heeft afgelopen maandagavond ruim 36.000 euro opgeleverd voor Make-A-Wish Nederland, een stichting die zich ten doel stelt om de hartenwensen te vervullen van honderden jonge patiënten met een ongeneeslijke of blijvende ziekte.

De volledig uitverkochte avond was het gevolg van een samenwerking tussen SVH Meesterkok Eric Swaghoven van restaurant Valuas en Kelly ter Horst. Deze voormalige achtergrondzangeres van beroemde sterren én ooit ‘Het mooiste meisje van de klas’ (onder meer bekend van het gelijknamige AVROTROS-programma) is zich nadat ze stemproblemen kreeg, gaan toeleggen op het vervullen van haar eigen droomwens: het samenstellen van een bijzonder (kook)boek, dat in 2021 is verschenen onder de titel: De Smaak van het Leven.

De avond – bestaande uit onder meer een viergangendiner met bijpassende wijnen – stond deels in het teken van een aantal recepten uit dit boek, waaraan Eric Swaghoven zijn eigen culinaire draai gegeven had. De avond werd verder vormgegeven aan de hand van optredens van artiesten en getuigenissen van mensen die vertelden over de bijzondere werkwijze Make-A-Wish. De stichting gaat bij het vervullen van hartenwensen van jonge mensen allerminst over één nacht ijs: alles wordt in de puntjes verzorgd tijdens een zorgvuldig geplande ‘Wish Journey’, zodat herinneringen een leven lang meegaan.

Zo vertelde de nu 19-jarige Milkiyas, die op 17-jarige leeftijd volledig verlamd raakte na een duik in het water, hoe hij dankzij de stichting – die hem in staat stelde te gaan paragliden – zijn levensgeluk terugvond. ,,Als je op driehonderd meter door de lucht kunt vliegen, stelt u zich eens voor: ongeveer zo hoog als de Eiffeltoren, dan kun je alles aan, aldus Milkiyas, die op die moment in het laatste jaar van zijn vwo zit en van plan is psychologie te gaan studeren.

Ook was er het aangrijpende verhaal van de vader van Guusje, een levenslustig Brabants meisje bij wie op tienjarige leeftijd kanker werd ontdekt en in 2011 overleed. Dankzij de inzet van Make-A-Wish – die voor haar en haar gezin een compleet verzorgde reis naar de Wizarding World of Harry Potter organiseerde,  – zag zij (ondanks haar ziekt)e het leven tot op het laatste moment zonnig in. Helaas kon ze haar droomreis niet maken, omdat ze kort voor het geplande vertrek overleed.

Tijdens de avond werd duidelijk hoeveel mensen Make-A-Wish Nederland een warm hart toedragen, als ze eenmaal hebben gehoord van de inspanningen die de medewerkers van de stichting zich getroosten om voor honderden kinderen en jongeren tot 18 jaar het (bijna) onmogelijke waar te maken. Zo leverde André Rieu een bijdrage door voor de benefietveiling die tijdens het diner gehouden werd twee vip-arrangementen voor tweepersonen ter beschikking te stellen. Ook de Venlose operazanger Sef Thissen liet zich niet onbetuigd. Zijn aanbod om tijdens de volgende editie van Viva Classic Live in Venlo tien mensen als zijn persoonlijke gasten te verwelkomen leverde 1300 euro op. Restaurant Valuas stelde een culinaire dag voor acht personen in het vooruitzicht.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.