Home > André Rieu > André Rieu wil het nóg mooier maken op het Vrijthof

André Rieu wil het nóg mooier maken op het Vrijthof

De Vrijthof-concerten zijn voor André Rieu geen routine, ook al is het dan de 17e serie. Elk jaar wil hij weer nieuwe elementen aan het programma toevoegen, om het publiek dat van over de hele wereld komt, te blijven verrassen.

Daardoor hebben de fans al veel spectaculaire momenten beleefd zoals de honderden trompettisten, de eveneens honderden dansers en natuurlijk ook het zangkoor De Mestreechter Staar dat in volle glorie achter op het podium stond.

En om een tip van de sluier op te tillen, ook dit jaar zal het behoorlijk druk worden achter het orkest op het toch alleszins grote podium.

‘André heeft altijd weer nieuwe ideeën en dan proberen we alles zo goed mogelijk te faciliteren om die ook te kunnen uitvoeren’, vertelt Richard Bovee, de productiemanager die al vele jaren met de Maastrichtse stehgeiger over de wereld toert.

Het lijkt op het eerste oog makkelijk om elk jaar het draaiboek uit te kast te halen, want de locatie is immers hetzelfde. Maar dat blijkt toch minder eenvoudig. ‘Bijna overal ter wereld spelen we indoor’,  vertelt Roger van Elssen, concert-tour-director. ‘Dus in die vaak grote sportstadions en concertzalen zijn er standaard allerlei voorzieningen, van energie tot eet- en omkleedruimten. Hier op het Vrijthof moeten we alles opbouwen, dat neemt veel meer tijd in beslag en er zijn altijd weer verrassingen.’

Niettemin doet André Rieu niets liever dan spelen op het Vrijthof. ‘Omdat deze sfeer hier zo uniek is, met die terrassen er omheen. En het is heel bijzonder dat mijn fans vanuit de hele wereld hier naar toe komen, ook zij voelen hoe speciaal dit is.’

De violist en dirigent heeft met zijn orkest – tussen de tours door – veel gerepeteerd om de concerten in Maastricht voor te bereiden. ‘Ik heb er veel zin in. Het wordt mooi weer en alles ziet er goed uit.’

 

hide auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.