Home > André Rieu > Rieu-zangeres Mirusia verovert Nederland

Rieu-zangeres Mirusia verovert Nederland

Auteur: Maarten van Laarhoven

Velen kennen haar van de optredens van André Rieu, die haar op jonge leeftijd ontdekte en met wie ze de hele wereld rondreisde. De Australisch-Nederlandse sopraan Mirusia Louwerse, bijna op de kop af 32 lentes geleden uit Nederlandse ouders geboren in het Australische Brisbane, is op dit moment bezig met een succesvolle theatertour door Nederland, getiteld From the Heart. Tijdens de optredens staat de muziek van haar eerder deze maand uitgekomen gelijknamige CD centraal.

Mirusia, die op 19-jarige leeftijd als jongste winnares ooit het beroemde Dame Joan Sutherland Concours voor operazangers in haar geboorteland op haar naam schreef, zingt al meer dan tien jaar lang op de grote internationale podia de sterren van de hemel bij Rieu en diens beroemde Johann Strauss Orkest.

Op zijn officiële website vertelt André Rieu hoe hij na haar overwinning in contact kwam met de blonde sopraan. ,,Haar tante, die nog steeds in Nederland woont, mailde me over het uitzonderlijke talent van haar nichtje in Australië. Natuurlijk was ik nieuwsgierig. Ik beluisterde Mirusia’s stem op haar website, belde haar meteen op en twee dagen later stond ze in mijn studio om voor te zingen.”

De wereldberoemde violist beschrijft hoe hem de tranen in de ogen sprongen toen de naar diens eigen zeggen altijd vrolijke jonge zangeres een aria van Mozart inzette. ,,Met haar prachtige stem en blonde krullen was het alsof ik een engel hoorde zingen.”

De Australische heeft inmiddels een succesvolle solocarrière opgebouwd met albums die bij een breed publiek goed scoren. Ze beschikt over een gevarieerd repertoire, waarin naast eigen songs ook bekend materiaal uit de popmuziek, musicals, film en populair klassieke muziek is verwerkt.

Ook haar nieuwe studioalbum bevat een mix van stijlen. Geef Mij Je Angst (Hazes) en La Vergine Degli Angeli (Verdi) staan op de nieuwe CD, die een heel persoonlijk album is geworden, probleemloos naast elkaar. Een aantal songs heeft direct te maken met de liefde voor haar man Youri. Het beroemde Memory is een ode aan haar oma en Als Jij Niet Van Mij Houdt van Boudewijn de Groot is opgedragen aan Ruud Merx (trombonist bij André Rieu) die eind vorig jaar tijdens een tour door Engeland overleed aan een hartstilstand.

Chapeau heeft van het management van Mirusia vijf CD’s gekregen om weg te geven.
Wat is jouw leukste herinnering aan Mirusia tijdens de concerten van André Rieu? Stuur het antwoord op naar: events@chapeaumagazine.com.
De inzenders van de leukste vijf reacties ontvangen de nieuwste CD van Mirusia!

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu