Home > Culinair > Smakelijk uit eten in Maastricht

Smakelijk uit eten in Maastricht

Op 8 mei van dit jaar ging Smakelijk Maastricht online. Op dit platform over uit eten in Maastricht worden vrijwel dagelijks nieuwe verhalen en weetjes over de Maastrichtse horeca gedeeld. Demy Janssen, de assistent brand manager van Smakelijk Maasticht, vertelt iets meer over het platform.

,,Het team van Smakelijk Maastricht bestaat uit een zevental jonge bloggers en een hoofdredacteur. Het zijn, een uitzondering daargelaten, geen culinair journalisten. Wel zijn ze allemaal enthousiast over lekker eten en drinken. Daarnaast zijn ze goed met pen en papier”, aldus Demy. ,,Het is de missie van het team van Smakelijk Maastricht om op een luchtige manier te berichten over lekker eten, drinken én genieten in Maastricht.”

Tussen de leden van Smakelijk Maastricht vind je een grote diversiteit aan horecaondernemingen. Van Beluga Loves You en Château Neercanne tot Jack White’s en Café Sjiek en van Gadjah Mas tot Vino & Friends: iedereen is welkom. Alle aangesloten restaurants zijn terug te vinden in een digitale restaurantgids. Demy: ,,Het gaat hier niet om een puntensysteem. Ons doel is informeren over de praktische zaken en storytelling doormiddel van het delen van onze ervaringen.”

Middels restaurantblogs, chef’s specials, video’s en nieuwsberichten, delen de bloggers van Smakelijk Maastricht hun ervaringen, maar ook verhalen en weetjes over de Maastrichtse horeca met volgers en fans.

,,Het bloggersteam van Smakelijk Maastricht wordt gevraagd om niet alleen op het eten en drinken te letten, maar om te kijken naar het totaalplaatje. Van de tegels aan de wand tot de muziek op de achtergrond, het uitzicht vanaf het terras en het verhaal van de chef-kok.”

Door het verhaal van de Maastrichtse horeca vanuit een ander oogpunt te belichten én door het verhaal achter een keuze, menukaart of decoratie te achterhalen en deze informatie te delen, wil Smakelijk Maastricht een grote nadruk leggen op het diamantje dat de Maastrichtse horeca is.

Smakelijk Maastricht heeft, aldus Demy Janssen, de ambitie om uit te groeien tot de go-to voor iedereen die op zoek is naar een gezellig, intiem of bijzonder plekje in Maastricht om te genieten van good food & fine wine maar ook voor iedereen die van dag tot dag op de hoogte wil blijven van nieuwtjes over de Maastrichtse horeca. ,,Smakelijk Maastricht is hét platform over uit eten in Maastricht met nieuws, restaurantblogs en een restaurantgids.”

Kijk voor meer informatie op www.smakelijk.nl/maastricht of facebook.com/smakelijkmaastricht. Voor vragen of bij interesse kun je contact opnemen met ons opnemen via demy@smakelijk.nl

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.